'Kişisel davranışları yüzünden salona alınmadı' diyen Ömer Çelik'e FOX muhabirinden yanıt: Sorma dediği soruları sorduğum için almadı

%E2%80%99Ki%C5%9Fisel+davran%C4%B1%C5%9Flar%C4%B1+y%C3%BCz%C3%BCnden+salona+al%C4%B1nmad%C4%B1%E2%80%99+diyen+%C3%96mer+%C3%87elik%E2%80%99e+FOX+muhabirinden+yan%C4%B1t:+Sorma+dedi%C4%9Fi+sorular%C4%B1+sordu%C4%9Fum+i%C3%A7in+almad%C4%B1
ABONE OL

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, FOX muhabiri Barış Kaya'nın önceki toplantıya alınamaması hakkında 'Bu şahsi bir problemdir' demişti. Kaya'dan, Çelik'e jet bir yanıt geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. FOX muhabiri Barış Kaya'nın bir önceki toplantıda salona alınmamasıyla ilgili de konuşan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Bazılarının takıntılı şekilde ağır ifadeleri olsa da kişiselleştirmemeye çalışıyoruz. Hepiniz buraya gelip katılıyorsunuz. Söz konusu muhabir, 3-4 ayda buraya gelen bir kişidir. Şimdiye kadar hiçbir şekilde engellenmesi söz konusu olmamıştır. Bunu kendisi de ifade ediyor. Bu arkadaşımız uyarıldığında sürekli olarak burada sıkıntı çıkmıştır. FOX yönetimine de bu iletilmiştir. Diğer muhabirlerle hiçbir problem olmamıştır.

Bu şahsi bir problemdir. Bu kurumların kuralları var. Buradaki kurallara uyulmasını da isteriz. Bazı siyasetçilerin dediği gibi basın özgürlüğüne engel bir şey de yok. Bunu getirip daha sonra ana haber bülteninde bir şahıs, kurumsal yapılarına yönelik bir tavır gibi sunuyor. AK Parti'ye karşı yeminli bir muhalefet üretebilirler. Bununla da bir sorunumuz yok. Ama kamuoyuna doğru bilgi vereceksiniz."

Çelik'in bu ifadelerine Twitter'dan yanıt veren FOX muhabiri Barış Kaya ise, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"@omerrcelik "Fox muhabirini kişisel davranışları yüzünden salona almadım. Buranın kuralları var" demiş. Ruhsar Pekcan sorusunu sorma demişti sordum. Erdogan Bayraktar sorusunu soracağımı da  biliyordu. Salona almadı."Kişisel" değil. Sorma dediği soruları sorduğum için almadı salona."

twitter takip