Koronavirüs iyice dijital ortama itti! Peki, gazetelerin dijitaldeki rekabeti nasıl sonuçlandı?

Koronavir%C3%BCs+iyice+dijital+ortama+itti%21;+Peki,+gazetelerin+dijitaldeki+rekabeti+nas%C4%B1l+sonu%C3%A7land%C4%B1?
ABONE OL

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse bağlı Kovid-19 salgını nedeniyle dijital ortama kayan medya sektörünün bu süreçteki kazananı kim oldu? Yayınlarını dijital ortamlarda yapan medya kuruluşlarından en çok kim izlendi?

Dünyaya kepenk indirten Kovid-19 pandemisi ile tüm sektörlerde ciddi kırılmalar ve değişimler yaşandı. Bu alanlardan biri de elbette medya sektörü oldu. Uzun süredir dijital alana kayan medya, pandemi ile birlikte adeta ışık hızında dijitale taşındı. Bu süreçte en ilgi çeken mecra ise Instagramcanlı yayınları oldu.
 
Ünlü gazete ve dergilerin muhabir ve yazarları kaynakları ile yaptıkları röportajları  kişisel ya da kurumsal sosyal medya hesaplarından yürüttü. Bu sayede hem gazeteciliğin devamına hem de kurumlarının itibarına katkı sağladı. 
Peki bu alanda kimler öne çıktı ve rekabet nasıl sonuçlandı?
 
Özellikle ekonomi basınının öncelik ettiği süreçte yine bu alanda faaliyet gösteren Ekonomi Gazetecileri Derneği ve derneğin başkanı Celal Toprak ön plana çıktı. 
 
Birçok ünlü ismi ağırlayan yayınlarda bir dönem yayına çıkmak bile uzun zaman almaya başladı. Canlı yayınların başlangıcına da öncülük etti.
 
Diğer öne çıkan isimler Hürriyet’ten Elif Ergu, Dünya’dan Yasemin Salih ve Ceyhun Kuburlu, Capital’den Selçuk Ergenç, Aydınlık’tan Recep Erçin, Sabah’tan Metin Can oldu. 
 
Ceyhun Kuburlu spor ekonomisi yayınlarıyla dikkat çekerken, Metin Can’ın teknoloji bazlı ürettiği içerikler başta LinkedIn olmak üzere birçok mecrada rekor görüntülenmelere ulaştı. 
 
Halkla İlişkiler şirketleri de rekabete dahil oldu. Pandemiye en hızlı ayak uyduran ilk üç PR şirketi, Piar iletişim, 5n1pr ve U’PR oldu. Bu süreçte online ortamda her hafta çok sayıda basın buluşması yapmayı başardılar.
 
EN ÇOK SELÇUK ERGENÇ İZLENDİ
 
Son iki aydaki canlı yayınlar ve online röportajlar takip edildiğinde en fazla reyting olan yayın Capital’den Selçuk Ergenç’in ‘CEO Talk’ ismi ile yayınladığı sohbetler oldu. 
 
Ergenç’in Instagram’daki canlı sohbetleri anlık 500 ortalama ile seyretti. Bu rakam bazı sohbetlerde 900’e yaklaştı. 
 
İkinci sırada ise dünyadan Ceyhun Kuburlu öne çıkarken üçüncülüğü de Hürriyet’ten Elif Ergu aldı. Zirvenin sahibi Ergenç’in yayına katılan isimlerle kurduğu samimi ve akıcı muhabbet ve konuk kalitesi yarışta önemli rol oynadı.
 
 
twitter takip