Koronavirüs riski altında sınav! LGS kuruğunda sosyal mesafe hiçe sayıldı!

Koronavir%C3%BCs+riski+alt%C4%B1nda+s%C4%B1nav%21;+LGS+kuru%C4%9Funda+sosyal+mesafe+hi%C3%A7e+say%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

LGS bugün koronavirüs riski altında gerçekleşirken, okul önlerinde sosyal mesafe kuralına dikkat edilmeyen kalabalık görüntüler de tepki çekti.

1 milyon 600 bin öğrenci ve velileri koronavirüs tehdidi altında LGS sınavı için bir araya geldi. Okul önlerinde kalabalıklar oluştu, sosyal mesafe kuralı çoğu yerde ihlal edildi.
 
1 milyon 600 bin öğrencinin katılması beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav bugün yapılıyor. Sınav öncesi öğrencilere maske ve dezenfektan dağıtıldı.
 
Öğrenciler sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyardı.
 
Ancak Türkiye'nin dört bir yanından gelen görüntülerde sosyal mesafe kuralının özellikle okul önlerinde bekleyen veliler arasında
kaybolduğu görüldü. Birçok sınav noktasında uzun kuyruklar ve bekleyen kalabalıklar oluştu.
 
Sınava gidiş ve dönüş saatlerini kapsayacak şekilde sınırlı sokağa çıkma yasağı getirilirken bir çeşit önlemler de alındı. Çocuklarını sınava getiren veliler okul bahçesine alınmazken okul kapısı önünde sosyal mesafeyi dikkate almaksızın kalabalık oluşturduğu görüldü.
 
Okul önlerinde oluşan kalabalık koronavirüs riski açısından tepki çekerken, bu şartlar altında yapılan sınav sosyal medyanın ilk sırasına yerleşti. 
twitter takip