Koronavirüs salgını yayılıyor! Vaka sayısı 359, ölüm sayısı 4 oldu!

Koronavir%C3%BCs+salg%C4%B1n%C4%B1+yay%C4%B1l%C4%B1yor%21;+Vaka+say%C4%B1s%C4%B1+359,+%C3%B6l%C3%BCm+say%C4%B1s%C4%B1+4+oldu%21;
ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her gün gece saatlerinde yaptığı gibi koronavirüsdeki son vaka ve ölüm sayısını açıkladı.

 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam yaptığı açıklama ile Türkiye'de görülen koronavirüs vakalarını 359'a yükseldiğini açıkladı.
Bakan Koca'nın yaptığı açıklamaya göre; dün gerçekleşen 1.981 testten 191'i pozitif çıktı. 191 yeni tanı ile birlikte toplam vaka sayısı 359'a yükselmiş oldu.
 
Öte yandan; Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle 85 yaşındaki bir kadın hastanın da hayatını kaybettiği açıkladı.
 
Koca, TBMM'de yaptığı bilgilendirme toplantısında da, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtmişti. Aytaç Yalman için hastanenin başhekimliğinden yapılan açıklamada da, koronavirüs nedeniyle öldüğü doğrulanmıştı.
 
Fahrettin Koca, yine isim vermeden "Daha önce vefat eden bir hasta COVID-19 olarak değerlendirildi. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu" diyerek ölüm sayısını 4 olarak duyurdu.
 
Bakan Koca, "Acımız arttı ama başaracağız" dedi.
 
Öte yandan; Fahrettin Koca, sosyal medyada başlatılan ve dün akşam saat 21:00'de uygulanan balkonlara çıkıp sağlık personelini alkışlama etkinliğine de teşekkür ederek, teşekkür ve moral için yapılan bu uygulamanın iki akşam daha yapılmasını istedi.
 
Koronavirüs vakalarının artmasıyla en yoğun ve risk altında çalışan meslek grubu olan sağlık çalışanlara moral vermek isteyen vatandaşlar dün akşam saat 21:00'de balkonlara çıkara 1 dakika boyunca sağlık çalışanlarını alkışlamıştı. Bu moral ve destek uygulaması bu akşam ve yarın da yapılacak.
twitter takip