Koronavirüsü atlatan NTV muhabiri Korhan Varol: 'Herkes her yerden bu virüsü kapabilir...'

Koronavir%C3%BCs%C3%BC+atlatan+NTV+muhabiri+Korhan+Varol:+%E2%80%99Herkes+her+yerden++bu+vir%C3%BCs%C3%BC+kapabilir...%E2%80%99
ABONE OL

Covid-19 hastalığını anlatan NTV muhabiri Korhan Varol, canlı yayına bağlanarak hastalık sürecini ve yaşadıklarını anlattı.

Koronavirüs salgınıne yakalanan ve hastaneden gördüğü 5 günlük tedavinin ardından taburcu olan NTV muhabiri korhan Varol hastalık sürecinde yaşadıklarını anlattı.
 
NTV yayınına bağlanarak, NTV İstanbul Haber Müdürü Göktan Bedük'e yaşadıklarını anlatan Korhan Varol, şu an iyi olduğunu ve kötü süreci atlattığını ifade etti.
 
Evinde karantina olan ve dinlenen Korhan Varol, sürecin şiddetli öksürük şikayetiyle başladığını, hastaneye gitmeden bir gün İstanbul Boğazı'nda uyarılara rağmen sokakta olan vatandaşlarla ilgili haber yaptığını ve buradaki ilk başta buradki lodostan etkilendiğini düşündüğünü ve basit bir soğun algınlığı yaşadığını zannettiğini anlattı.
Sonrasında sırt ağrısı yaşadığını ve doktora gittiğinde çekilen bilgisayarlı tomografide akciğerlerinde virüsün ortaya çıktığını anlatan Korhan Varol yaşadıklarını şu şekilde anlattı:
atürre başlangıcı olmuştu. Virüs ciğerlerime saldırmış. Hayatımda hiç zatürre olmadım. İlk kez bir akciğer rahatsızlığım oldu. Basit bir soğuk algınlığı sanmıştım. Zatürreyi başlangıç kısmında teşhis ettiler. Beni hemen karantinaya aldılar ve tedavime başlandı.
 
Ateş hiç olmadı bende, en önemli semptomlardan biri. Ateş olmadan da bu belirtiler gösteriyor. Nefes alma zorluğu olan herkese standart prosedür uygulanıyor. Normal bir grip semptomu gibi hissediliyor.
 
Damar yolu açıyorlar ve C vitamini takviyesi veriyorlar. Virüsle savaşıyorsunuz, bağışıklığınız çökmüş durumda. Bu nedenle C vitamini takviyesi yapıldı. Sigara içmediğim, kötü alışkanlığım olmadığı için doktorların işi bir hayli kolaylaşmış."
 
"İlçe sağlık müdürlüğünden her gün arıyorlar. Ev karantinasının da şartları var. Bir Kovid-19 hastası neler yapabilir, neler yapamaz diye madde madde anlatılan kurallar var. Bu şartlara uyulmazsa 3 bin 150 TL cezası var.
 
Kapıda testler yapılıyor. Dün tekrar geldiler, yeni bir test yaptılar. Bu testin sonucunun negatife dönmesini bekliyorum. Eğer bu negatif çıkarsa, tekrar gelecekler ve bir test daha yapacaklar. Bu da negatif çıkarsa, 14 günü doldurduğumda karantina bitmiş olacak.
 
Varol, virüse nerede, nasıl yakalandığına dair yöneltilen soruya da, "Haberci her yerde haberci, her yerde kapmış olabilirim. Nereden kaptığımı çok sorguladım, ama bu sorunun yanıtını vermek hayli güç. Evden çalışabiliyorsak evde kalmamız lazım. Arazide çalışınca o eldiveni, o maskeyi takmak lazım. Evet taktik ama zaman zaman takamadığımız da oldu. Bir anons çekiyoruz, canlı yayın yapıyoruz. Sonuçta arazi şartlarında çalışıyoruz. Nerden kaptığımı öngöremiyorum. Her an herkes her yerden bu virüsü kapabilir" yanıtını verdi.
 
 
 
twitter takip