KRT'nin internet sitesine yeni köşe yazarı!

KRT%E2%80%99nin+internet+sitesine+yeni+k%C3%B6%C5%9Fe+yazar%C4%B1%21;
ABONE OL

KRT TV'nin internet sitesi krttv.com.tr'nin yazar kadrosuna ekonomi gazeteciliğinin tecrübeli bir ismi dahil oldu.

ANKA Haber Ajansı'nın Ekonomi Müdürü Bora Erdin, aynı gruba bağlı olarak yayın yapan KRT TV'nin internet sitesi krttv.com.tr'ye köşe yazarı oldu.

Aynı zamanda KRT TV'de "Paradoks" adlı ekonomi programını da hazırlayıp sunan ve bundan böyle her pazartesi ekonomi yazılarını okurlarıyla buluşturacak olan Erdin'in ilk yazısı ise dün yayımlandı.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Erdin, şu ifadeleri kullandı:

"Bundan sonra her pazartesi yazılarımla Türkiye'nin yükselen değeri http://krttv.com.tr'deyim..."

 

BORA ERDİN KİMDİR?

1985 yılında çiftçi bir ailenin çocuğu olarak Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde doğan Bora Erdin; ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Zonguldak’ta tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için Edirne’ye giden Erdin, Trakya Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden mezun olmuştur.

Bora Erdin gazeteciliğe üniversite yıllarında yerel televizyon ve gazetelerde muhabirlik yaparak başlamıştır. Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul’a gelen Erdin, dergi haberciliğinin popüler olduğu dönemlerde sektör dergileri çıkartmış ve sektöre yön veren dikkat çekici haberlere imza atmıştır.

Gazeteciliğe Referans Gazetesi’yle devam eden Erdin, ardından Capital ve Ekonomist Dergileri’nde çalışmış, Capital ve Ekonomist Dergileri’ndeki görevinden ayrıldıktan sonra Sözcü Gazetesi’nde ekonomi muhabiri olarak göreve başlamıştır. Erdin, Sözcü Gazetesi ve Sözcü TV’de yayınlanan, sokak satıcılarının kazancının araştırıldığı “Sokak İşi” ile Ekonomi Gazeteciler Derneği’nin verdiği Ekonomi Basını Başarı Ödülüne layık görülmüştür. 2015 yılında Sözcü Gazetesi Özel Haberler ve İstihbarat Şefi olan Erdin, Kobani olaylarını, Soma faciasını ve Zeytin Dalı harekatını yerinde takip etmiş ve gündem yaratan haberleriyle başarısından sıkça söz ettirmiştir. Şu anda ANKA Haber Ajansı'nın Ekonomi Müdürü olarak görev yapmaktadir.

twitter takip