Kübra Par'ın Uğur Dündar yazısı değişti! İşte, yazının yeni hali!

K%C3%BCbra+Par%E2%80%99%C4%B1n+U%C4%9Fur+D%C3%BCndar+yaz%C4%B1s%C4%B1+de%C4%9Fi%C5%9Fti%21;+%C4%B0%C5%9Fte,+yaz%C4%B1n%C4%B1n+yeni+hali%21;
ABONE OL

Habertürk yazarı Kübra Par'ın bugün Uğur Dündar hakkında kaleme aldığı yazıda yapılan değişiklikler dikkat çekti.

Habertürk yazarı Kübra Par'ın usta gazeteci Uğur Dündar'ın dün sosyal medyaya damgasını vuran kavga görüntüleri ile ilgili yazdığı köşe yazısında dikkat çeken değişiklikler yapıldı. Yazı önce yayından kaldırıldı, sonra bazı cümleler değiştirilerek yeniden yayına alındı.
 
Kübra Par, bugünkü yazısında; Uğur Dündar'ın haber için gittiği evde çekim yapılmasını engellemek için kendilerine saldıran bir güvenlik görevlisine yumruklar atıp küfürler etmesini eleştirmişti.
 
Kübra Par; görüntüleri izlerken rahatsız olduğunu, ettiği küfürlerin yılllardır beyefendi kişiliğiyle bilinen Uğur Dündar'a yakışmadığını ifade etmiştİ.
 
Kübra Par, Uğur Dündar'ın cinsiyetçi küfürler ettiğini belirterek, "Seçtiğiniz küfür zihniyetinizin aynasıdır" demişti.
 
Günün ilerleyen saatlerinde ise Kübra Par'ın yazısında bazı değişiklikler oldu.
 
Kübra Par'ın yazısının değişmesinden sonra ise; Uğur Dündar'ın meşru müdafaada bulunduğu bu sırada ağzından reflesk olarak küfürlü sözler çıktığı ifade edildi.
 
Yazının yeni halinde; küfürlü sözlerin bir insanlık hali olarak sarfedildiği ve yayınlanmasının en çok Uğur Dündar'ı üzdüğü belirtildi.
 
Kübra Par'ın yazısının yeni hali şöyle:
...
 
Röportaj sırasında bir koruma görevlisi çekimi engellemek için kameraya saldırınca, Uğur Dündar yumruklarıyla adama haddini bildiriyor.
 
Bu arada Uğur Abi meşru müdafaa durumunda başarılı bir “aktif” savunma uygularken ağzından ister istemez durum icabı küfürlü sözler de çıkıyor.
 
Ama biz o küfürlerin nezaketiyle tanıdığımız Uğur Abi'yi yansıtmadığına, kavga refleksiyle bir insanlık hali olarak sarf edildiğine ve yayınlanmasından da en çok kendisinin üzülmüş olduğuna eminiz.
 
YAZININ DEĞİŞMEDEN ÖNCEKİ HALİ İSE ŞÖYLEYDİ:
 
Kim ne derse desin Uğur Dündar bu ülkenin en büyük gazetecilerinden biri...
 
Kuşağından pek çok isim köşesine çekilmişken o hâlâ arı gibi çalışıyor.
 
Yıllarını verdi bu işe...
 
Meslek hayatı boyunca yaşadıkları belgesel oldu, bu akşam yayınlanacak.
 
Belgeseli hazırlayan Gökmen Ulu’nun paylaştığı yumruk videosu dün sosyal medyada bir efsane gibi dolaştı.
 
Video "Evet devleti kazıkladım" diye ifade veren ve yasa dışı yollarla ABD'ye kaçan Halil Bezmen'in akıbetini takip ettiği zamanlara ait.
 
Röportaj sırasında bir koruma görevlisi çekimi engellemek için kameraya saldırınca, Uğur Dündar yumruklarıyla adama haddini bildiriyor.
 
Görüntüyü izleyen binlerce kişi olayı büyük bir kahramanlık hikâyesi olarak yorumlamış.
 
Fakat ben izlerken rahatsız oldum çünkü yumruklar bir yana beyefendiliğiyle tanıdığımız Uğur Abi’nin bu kadar cinsiyetçi ve galiz küfürler etmesini ona hiç yakıştıramadım.
 
Videonun o bölümünün sızdırılmasına kendisi de üzülmüştür muhtemelen.
 
“Aman sen de çok naifsin” demeyin.
 
Delikanlılığa eyvallah ama seçtiğiniz küfür zihniyetinizin aynasıdır
twitter takip