Kutlu Adalı cinayetinde KKTC'li komutanlar konuştu: Rum tarafının, Türkiye ile KKTC'nin arasını açma çabası

Kutlu+Adal%C4%B1+cinayetinde+KKTC%E2%80%99li+komutanlar+konu%C5%9Ftu:+Rum+taraf%C4%B1n%C4%B1n,+T%C3%BCrkiye+ile+KKTC%E2%80%99nin+aras%C4%B1n%C4%B1+a%C3%A7ma+%C3%A7abas%C4%B1
ABONE OL

Sözcü gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, 1996 yılında katledilen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili KKTC'nin o dönemki komutanlarıyla konuştu.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, 1996 yılında suikast sonucu öldürülen Kuzey Kıbrıs'lı gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili dönemin komutanlarıyla görüştü. O dönemki Tuğgeneral Hasan Peker Günal ve Orgeneral Galip Mendi ile görüşen Öztürk'ün yazısı şöyle:

"Kutlu Adalı suikastında iki komutanın AİHM ifadesi: Cinayet, istihbarat ve mafya iş birliğiyle işlendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Gazeteci-yazar Kutlu Adalı 6 Temmuz 1996’da öldürüldü. Sedat Peker’in, ağabeyi Atilla Peker’in açıklamaları üzerine bu eylemin Korkut Eken tarafından planlandığı öne sürüldü. Eken ise namusu, şerefi üzerine yemin edip bu olayla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını belirtti.

KKTC’de o dönemlerde görev yapan komutanlarla da konuştum. Adalı’nın öldürüldüğü dönemde Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral İsmail Koçman’dı. Gerek o dönemde, gerekse daha sonra bu göreve atananlar cinayetin aydınlatılması için çaba gösterdi."

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

 

 

 

twitter takip