Mahir Ünal uygulamayı sona erdirdi ancak yeşil topu kaldırmadı!

Mahir+%C3%BCnal+uygulamay%C4%B1+sona+erdirdi+ancak+ye%C5%9Fil+topu+kald%C4%B1rmad%C4%B1%21;
ABONE OL

AK Partili Mahir Ünal, bir süredir tartışma yaratan yeşil top simgesi uygulamasının sona erdiğini açıkladı ancak bu simgeyi kendi hesabından kaldırmadı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım- Medya Başkanı Mahir Ünal, sosyal medya hesabından dün yaptığı bir açıklama ile kamuoyunda çok konuşulan Twitter'da etik kurallara uyma simgesi yeşil küre işareti uygulamasının sona erdiğini açıkladı.
 
Habertürk yazarı Sevilay Yılman da, bu konuyu bugünkü köşe yazısına taşıdı.
 
Yılman, yeşil daire simgesinden vazgeçme kararının yerinde olduğunu ifade ederken, Mahir Ünal'ın bu işareti haka hesabında tutmasına da değindi.
 
Mahir Ünal dün yaptığı açıklamada; 40 gün süren etik farkındalık çalışmasında hakareti, küfürü, saldırganlığı kamuoyu gündemine taşıyarak tartışılmasını sağladıklarını ifade ederek şunları söyledi:
 
1 Mayıs 2020 tarihinde başlattığımız “Etik Farkındalık” çalışması “Dijital Farkındalık” çalışmamızın 10 Haziran 2020’de başlaması ile sona ermiştir.
 
40 gün süren “Etik farkındalık” çalışmamızda küfür, hakaret ve dezenformasyonu görünür kılmak için kullandığımız “Yeşil Küre” görevini başarıyla tamamlamıştır.
 
Hakareti, küfürü, saldırganlığı, kısaca etik olmayan paylaşımları kamuoyu gündemine taşıyarak tartışılmasını sağlamış ve dezenformasyonla mücadelede turnusol etkisi oluşturmuştur.
 
Bu amaçlarla kullanılan “Yeşil Küre” üzerinden “Etik Farkındalık” çalışmasına hakaret, küfür ve aşağılamada bulunanlar da  ayrıca bir çalışmanın konusu olmalıdır. Gönüllü olarak “Etik Farkındalık” çalışmamıza katılanlara gönülden teşekkür ederim.
 
Habertürk yazarı Sevilay Yılman ise şunları yazdı:
 
Aklın yolu birdir.
 
Evet dilimde tüy bitti; “Vazgeçin şu yeşil nokta/simge işinden” diye diye ama değdi.
 
Çünkü projenin mimarı AK Parti Tanıtımdan ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal sonunda; “Yeşil Küre” adını verdiği kampanyayı sonlandırdıklarını açıkladı.
 
Dün bakındım biraz.
 
Onun çağrısıyla iştahla, hevesle kampanyaya destek veren birçok milletvekili, AK Parti taraftarı Yeşil Nokta’yı kaldırmıştı hesaplarından.
 
Ancak niye bilmiyorum; "1 Mayıs 2020 tarihinde başlattığımız 'Etik Farkındalık', 'Dijital Farkındalık' çalışmamız 10 Haziran 2020’de sona ermiştir" ifadelerini kullanarak kampanyanın sona erdiğini açıkça deklare eden Mahir Ünal, profilinde o simgeyi tutmaya devam etti.
 
Bu proje dolayısıyla çok üzerine gelindi anlıyorum Mahir Bey’i…
 
Bırakın muhalifleri falan.
 
Kendi partisinden de çok eleştiri aldı kutuplaşmış toplumu iyice kutuplaştıran bir hale dönüştüğü için projesi.
 
Ancak bitti yani.
 
Bittiğini de kendisi bildirdi.
 
O halde niye bu inat?
 
Niye ısrarla o yeşil küreyi hesabın tepesinde öylece tutmak?
 
Anlamadım gerçekten…
 
twitter takip