Mansur Yavaş'tan 'cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt

Mansur+Yava%C5%9F%E2%80%99tan+%E2%80%99cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1+adayl%C4%B1%C4%9F%C4%B1%E2%80%99+sorusuna+yan%C4%B1t
ABONE OL

Millet İttifakı'nın 2 Mart'taki toplantısında cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi beklenirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti'de cumhurbaşkanı adaylığı için kendi isminin konuşulduğu haberine ilişkin açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti'de cumhurbaşkanı adaylığı için kendi isminin konuşulduğu haberine ilişkin ilişkin açıklama yaptı.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında açıklamalarda bulunan Yavaş, "2 yıl önceki bütün televizyon programlarında ne söylediysem halen aynısını söylüyorum. Ben, sayın Genel Başkanımızın ve sayın Akşener'in iradelerine karşı hiçbir hareketin içerisine girecek değilim. Gündemimizde de yok. Şu anda 45 bin cenazemiz var, binlerce yaralımız var" ifadelerini kullandı.

"Kaç gündür deprem bölgesindeyim" diyen Yavaş, şunları söyledi: "Bu konu benim dışımda bir konu, Altılı Masa'nın konusu. Sayın Genel Başkanımız ve sayın Akşener'in rızasıyla yapılmayan hiçbir şeye girmem. Onların alacağı karara da sonuna kadar destek veririm. 2 yıldır aynı şeyi söylüyorum. Dünkü televizyon yayınından sonra artık değerlendirmeler oldu. Benim durumum aynı. Ankara Büyükşehir'in faaliyetlerine ve deprem bölgesine yoğunlaşıyoruz."

İYİ PARTİ İDDİASI

İYİ Parti kulislerinde cumhurbaşkanı adayı için Mansur Yavaş’ın adı yeniden konuşulmaya başlandığı iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, partinin yaptırdığı anketlerde Yavaş’ın, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısında “kazanma ihtimali en güçlü aday” olduğu sonucunun ortaya çıktığını belirten İYİ Partili yetkililer, “Neden Mansur Yavaş” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Genel Başkanımızın aklında en başından bu yana Mansur Yavaş vardı. Çünkü halkta güven uyandırıyor. Yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. Ayrıca milliyetçi kanattan geldiği için CHP, MHP ve AKP ile muhafazakâr Kürt seçmenden de destek görüyor.”

“Partide, neden şimdi Yavaş’ın adı Ekrem İmamoğlu’nun önüne geçti” sorusuna kurmaylar, İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezasını anımsatarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Seçim sürecinde AKP tarafından yargı eliyle önünün kesilme riski var.”

twitter takip