Medyakoridoru duyurmuştu! O isimlerin yolları bugün Cnn Türk ile ayrıldı!

Medyakoridoru+duyurmu%C5%9Ftu%21;+O+isimlerin+yollar%C4%B1+bug%C3%BCn+Cnn+T%C3%BCrk+ile+ayr%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Konteynerda çalıştırma skandalının ardından para vererek çalışanlarını istifaya zorlayan Cnn Türk'den Özgür Deniz Kaya'nın ardından Zeynep Timurlenk Pozut ve Cansel Kiraz da ayrıldı.

Medyakoridoru dün Demirören Grubu'na bağlı Cnn Türk kanalındaki işten çıkarmaları duyurmuştu.  Muhabirler kanaldan ayrıldıklarını bugün sosyal medya hesaplarından da açıkladı. 
 
Kanalda koronavirüs vakalarının ortaya çıkmasının ardından tepki çeken bir uygulamaya imza atılmış ve bazı kamemaran ile muhabirler binanın dışındaki konteynerlerde çalıştırılmaya başlanmıştı. Bu çalışanların binaya girmesi yasaklanmış ve sokaklardan haber bulmaya devam etmesi de istenmişti. 
 
Koronavirüsün binadaki çalışanlarına bulaşmasını engellemek isteyen Demirören Grubu'nun bir diğer çalışanlarına yaptığı bu uygulama da basın meslek örgütleri başta olmak üzere birçok gazetecinin tepkisini çekmişti.
 
Sonrasında ise bu olay hakkında bilgi veren muhabirler zorunlu izne çıkarılmıştı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 ay işçi çıkarmak yasak olduğu için izne çıkarılan muhabirlerin işine de "Biz işten çıkaramıyoruz. Siz istifa edin, para verelim" denilerek yani  'istifa süsü' verilerek denilerek son verilmişti.
 
Dün Medyakoridoru'nun duyurduğu bu gelişme sonrası muhabirler Zeynep Timurlenk Pozut ve Cansel Kiraz bugün Twitter hesaplarından Cnn Türk ile ayrılıklarını duyurdu.
 
 
Cansel Kiraz, "CNN Türk ile yollarımız bugün itibarıyla ayrıldı. Yeni haberlerde buluşmak dileği ile" mesajını yayınlarken, Zeynep Timurlenk Pozut da, "CNN Türk ile yollarımız bugünden itibaren ayrıldı. Stajyerliğimden muhabirliğime kadar geçen bu süreçte üzerimde emeği olan tüm abilerime, ablalarıma bin teşekkür. Yeni haberlerde buluşmak dileğiyle" diyerek kanalına veda etti. 
 
twitter takip