Medyaya genç soluk: Gazete Stalk yayın hayatına başladı!

Medyaya+gen%C3%A7+soluk:+Gazete+Stalk+yay%C4%B1n+hayat%C4%B1na+ba%C5%9Flad%C4%B1%21;
ABONE OL

İletişim fakültesinde eğitim görmekte olan bir grup genç, Gazete Stalk ismiyle yeni bir internet gazetesi kurdu.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinde gazetecilik ve yeni medya bölümlerinde eğitim alan bir grup genç, Gazete Stalk isimli yeni bir haber sitesi kurdu. Özel haber ve yazılarını yayınlamak amacıyla bir araya gelen gençler, bağımsız, özgür ve araştırmacı kimlikleriyle gazeteciliğe yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. ‘gazetestalk.com’ adresinden haber yayınını başlatan genç iletişimciler, geleneksel medyayı örnek aldıkları kadar, sektöre yenilikçi bir medya kimliği kazandırmayı da hedefliyor.

“GELİŞEN ÇAĞIN ŞARTLARINI GÖZETEN YENİLİKÇİ BİR EKİBİZ”

Yaklaşık 2 aydır ciddi bir tempoyla yayına hazırlandıklarını belirten Gazete Stalk Yayın Koordinatörü Egehan Erkün, “Ekipteki arkadaşların bazılarını sektörden, bazılarını okuldan, bazılarını ise sosyal medyadan tanıyorum. Bir kısmını da Gazete Stalk projesini sosyal medyada duyurduktan sonra tanıdım. Çoğunluğunu iletişim fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Gazete Stalk ekibinde, farklı üniversite ve bölümlerden birçok arkadaşımız bulunuyor. Clickbait, SEO ve copy+paste içeriklerin arasında kaybolan okurlara alternatif bir platform sunmaya karar verdik. Şu anda 20 kişilik bir ekibimiz var. Öncelikli hedefimiz bağımsız, sorgulayan, araştıran ve cesur bir haber platformu olabilmek. Gelişen çağın şartlarını gözeten, yenilikçi bir ekibiz. Ciddi olduğumuz kadar samimi ve espriliyiz. Umuyoruz ki halkımız bizlere güvenip, akıllı telefonlarında ve bilgisayarlarında Gazete Stalk’a da yer ayırır” şeklinde konuştu.

“GERÇEK GAZETECİLİK YAPMAK İSTİYORUZ”

Tarafsız bir yayın politikası benimsediklerini belirten Erkün, “Herhangi bir maddi kaygımız yok. Sitemizin tüm masraflarını öğrenci bütçesiyle karşıladık ve karşılamaya da devam edeceğiz. Siyasi oluşumlara, şahıslara veya bazı gruplara pozitif ayrımcılık uygulamayacağız. Bizler, birilerinin tarafında değil, halkın tarafındayız. Kısacası ben ve arkadaşlarım gerçek gazetecilik yapmak istiyoruz” dedi.

twitter takip