Mehmet Barlas: Birileri Türkiye'nin normalleşmesini istemiyor

Mehmet+Barlas:+Birileri+T%C3%BCrkiye%E2%80%99nin+normalle%C5%9Fmesini+istemiyor
ABONE OL

Sabah yazarı Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyaretinin ardından başlayan tartışmaları yazdı.

Sabah gazetesi köşe yazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Cemevi'nde oturma düzeninin ve duvardaki resimlerin değiştirilmesinin ardından, cemevine başlatılan ihraç işlemine tepki gösterdi.

Eleştirilerle ilgili de CHP'yi hedef göstermeyi ihmal etmeyen Barlas, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Hüseyin Gazi Cemevi’ne haksızlık

Son dönemde Alevi vatandaşlarımızın cemevlerine ve dedelerine yapılan provokatif saldırılar gündemde. Çok şükür provokatörler kısa sürede yakalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da üç gün önce Ankara Mamak'taki Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti ve yaşanan provokasyonların ertesinde Alevi vatandaşlara çok olumlu mesajlar verdi.

Bu anlamlı ziyaretle birlikte Alevilere yönelik saldırılar provokatörlerin elinde patladı. Tabii ki Erdoğan'ın toplumsal barış açısından çok anlamlı olan bu girişimleri karşılıksız kalmadı. Önce CHP medyasında "kışkırtıcı haberler" yapıldı. Ardından Alevi Vakıfları Federasyonu, Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinin yönetimi hakkında ihraç işlemlerini başlattı.

Anlaşılan o ki, birileri Türkiye'nin normalleşmesini ve kronikleşmiş sorunlarının çözüm bulmasını istemiyor. Gezi'de nasıl birilerinin meselesi ağaç değilse, bu federasyonun meselesinin de Aleviler olmadığı kesin. Umarım sağduyu sahibi Alevi vatandaşlarımız, Hüseyin Gazi Cemevi'ne yönelik bu haksız uygulamaya gereken tepkiyi gösterirler."

 

twitter takip