Mehmet Boynukalın: Vergilerinizle kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz

Mehmet+Boynukal%C4%B1n:+Vergilerinizle+kaliteli+pamuk+ald%C4%B1m,+art%C4%B1k+helal+edersiniz
ABONE OL

Eski Ayasofya Camii baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın içki yasağına tepki gösterenlere 'Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım' dedi.

17 günlük tam kapanmayla birlikte yasal dayanağı olmayan alkol yasağının yerinde olduğunu savunan eski Ayasofya Camii baş imamı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocası Prof.Dr Mehmet Boynukalın, gelen tepkilere yönelik Twitter'dan; "Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım." paylaşımında bulundu.

Boynukalın, gelen tepkilerin ardından tweet'ini sildi, hesabını korumalı hale getirdi. Bir süre sonra ise hesabını tamammen kapattığı görüldü.

Boynukalın'ın sildiği seviyesiz paylaşım şöyleydi:

"Helal haram nedir bilmeyen adi bir güruh kalkmış bana helali haramı öğretmeye kalkıyor. Devletimin üniversitesinde din dersi verip helal hatta farz olan bir iş yapıyor ve karşılığını helal olarak alıyorum. Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var

Bu güruh helal haram nedir bilmiyor; paranın itibari bir şey olduğunu da anlamıyor. Önemli olan yaptığınız işin helal olmasıdır. Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez. Evet düzeltilmesi gerekir; ama o ayrı bir konudur.

Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım.

Hadisi şerif: "Allah içkiyi içeni, sakiyi, satanı, satın alanı, taşıyanı ve kendisine taşınanı lanetlemiştir" (Ebu Davud, Tirmizi). Allah inkar edene iman, günahkar olana tövbe nasip etsin."

 

 

twitter takip