Mehmet Cengiz'in Rize'deki ortağı Akşam gazetesinin sahibi çıktı!

Mehmet+Cengiz%E2%80%99in+Rize%E2%80%99deki+orta%C4%9F%C4%B1+Ak%C5%9Fam+gazetesinin+sahibi+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1%21;
ABONE OL

Gazeteci Barış Yarkadaş, Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz'in İkizdere'de gerçekleştirilen doğa katliamında iş ortağının Akşam gazetesinin sahibi Zeki Yeşildağ olduğunu açıkladı.

Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’nde AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat’ın yapmak istediği taşocağına karşı direniş devam ediyor.

Damga gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Mehmet Cengiz'in İkizdere katliamındaki iş ortağı Akşam Gazetesi'nin de sahibi olan Zeki Yeşildağ olduğunu belirtti.

Barış Yarkadaş'ın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

1- Dün gece KRT'de yayımlanan Şimdiki Zaman programında Rize İkizdereli kadınların feryadına tanık olduk. Vatanlarına sahip çıkan Rizeliler, yaşadıkları eziyeti ve şahit oldukları çevre katliamını gözyaşları içinde anlattı. Bu gözyaşları neden akıtılıyor?

2- Kamuoyu, İkizdere'deki katliamın sorumlusu olarak sadece AKP'li Mehmet Cengiz'i görüyor. Oysa ki; eski ANAP'lı yeni AKP'li Cengiz bu suçta yalnız değil. Cengiz'in İKİZDERE katliamındaki iş ortağı AKŞAM Gazetesi'nin de sahibi olan Zeki Yeşildağ. Bu ismi kamuoyu yakından bilir!

3- Zeki Yeşildağ, dönemin İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cezaevine girdiğinde, Erdoğan'a 4 ay boyunca eşlik eden Hasan Yeşildağ'ın ağabeyi... Yeşildağ ailesiyle ilgili bilgi almak için SABAH Yazarı Mahmut Övür'ün ilgili yazısını okuyabilirsiniz.

4- Gelelim Rize İkizdere Katliamı ile AKŞAM'ın sahibi Zeki Yeşildağ ilişkisine... Elimdeki kayıtlara göre, Rize'deki işin adı tam olarak şu: Rize İli, İyidere İlçesi, Hazar Mahallesi, Fabrika Mevkiinde Rize İyidere Lojistik Limanı Projesi... Bu işin ihalesi 21-B Davetiye usulü

5- ile yapılmış. İhale ise kayıtlara göre Zeki Yeşildağ'ın sahibi Yapı Yapı İnşaat - Cengiz İNŞAAT'a verilmiş. İlk keşif bedeli olarak da 1.394.780.494,88 TL değer biçilmiş. Bu tutarın zaman içinde 2 milyar TL'ye çıkacağı belirtiliyor. Yandaş medyanın sahibi Rize İkizdere'de

6- kadınların gözyaşının dökülmesine sebep olurken, yandaş TV kanallarından her gün hepimize küfreden sözde gazeteciler ise alacakları üç beş kuruş uğruna bu zulme ve vicdansızlığa göz yumuyor, görmezden geliyor. Onlar sussa da biz bu konuyu ve YAPI'yı konuşmaya devam edeceğiz.

 

twitter takip