Melih Gökçek'in kitabını yazan Murat Ağırel: İtirafçı olursa FETÖ’nün siyasi ayağı başlamak zorunda kalacak. Bir el Gökçek'i koruyor!

Melih+G%C3%B6k%C3%A7ek%E2%80%99in+kitab%C4%B1n%C4%B1+yazan+Murat+A%C4%9F%C4%B1rel:+%C4%B0tiraf%C3%A7%C4%B1+olursa+FET%C3%96%E2%80%99n%C3%BCn+siyasi+aya%C4%9F%C4%B1+ba%C5%9Flamak+zorunda+kalacak.+Bir+el+G%C3%B6k%C3%A7ek%E2%80%99i+koruyor%21;
ABONE OL

Gazeteci Murat Ağırel, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le ilgili bilinmeyenleri belgeleriyle aktardığı yeni kitabı Parsel Parsel'i, Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e anlattı. Ağırel'in yeni kitabı, yarın raflarda olacak!

İşte, o röportaj:

- Melih Gökçek basının her zaman ilgi alanındaki siyasetçilerden biri oldu. Geçmişte Emin Çölaşan, Uğur Dündar ve şimdi sen. Melih Gökçek kitabı yapmak zor mu? Ne kadar zamandır üzerinde çalışıyorsun? Kaleme aldığın her bilginin belgesi var mı?

Hiç kolay olmadı. Son iki senedir bu iş üzerine yoğun bir çalışma içindeyim. Özellikle Melih Gökçek istifa ettirildikten sonra araştırmalarımı yoğunlaştırdım. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra bu iş üzerine iyice düştüm. Fakat ben cezaevine girince biraz yavaşladı. Burada da avukatlarım, eşim ve kitabın editörlüğünü yapan gazeteci dostum Mert Taşçılar’ın yardımlarıyla birçok belgeye ulaşma imkânım oldu. Çıkınca binlerce sayfalık belgeyle uğraştım. “Her bilginin belgesi var mı” diye soruyorsun ya bildiklerimi yazsam iki bin sayfa olurdu bu kitap. Sadece belgeleyebildiklerimi yazdım. Belgesiz bir cümle bırakmadım. Melih Gökçek’in peşine düşme nedenim ise 1994’ten bu yana Ankara’da kurduğu düzen. Gökçek derebeyi, Ankara halkı ise onun köleleriymiş gibi bir idare kurmuş.

- Başlayalım… Eski CIA Türkiye İstasyon Şefi Ruzi Nazar’ın yakın dostu Aydın Yalçın liderliğinde Hür Düşünce Kulübü kuruluyor. Gökçek de ilk yönetim kurulunda… 

O dönemde biliyorsunuz ABD emperyalizmin “yeşil kuşak” projesinin Türkiye üzerinde yoğunlaştığı koşullar vardı. Gökçek de yeşil kuşak projesinin çocuklarından biri. Anadolu’nun kıyıda köşede kalmış çocuklarını bugünlerin siyasi figürleri haline getirmeye ta o dönemde başladılar. Gökçek de bunlardan biriydi. Bugünkü kişiliğini o dönem katıldığı Hür Düşünce Kulübü gibi siyasi hareketlerde oluşturmuştu.

- İlk skandal bir genelev patronu kadınla patlıyor, anlatır mısın?

25 Mart 1984’te yapılan yerel seçimlerde yüzde 41.5 oy alan ANAP, birinci parti konumunu korudu. Bu seçimlere, 6 Kasım 1983 seçimlerine katılmasına izin verilmeyen partiler de katıldı. 28 Eylül 1986’da yapılan ara seçimlerde, ANAP önemli bir gerilemeyle oyların ancak yüzde 32.1’ini alabildi. Bu sırada gazeteleri süsleyen ilginç bir olay yaşandı. Ankara Keçiören Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Musa Toprak, evine yaptırdığı ek inşaatın yıkılmamasını sağlamak üzere Mürüvvet Bozkurt adlı genelev patronundan rüşvet aldığı iddiasıyla yargıç karşısına çıktı. Yani Gökçek’in adamı rüşvet iddiasıyla karşı karşıyaydı. Altındağ, 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada hakkındaki suçlamayı reddetti. Toprak, genelev patronunun parayı kendisine zorla vermek istediğini öne sürdü. “Kadını odamdan kovdum, ama çıkarken parayı bir dosyanın içine gizlice koymuş” dedi. Genelev patronu Mürüvvet Bozkurt ise Toprak’ın kendisinden sürekli olarak para istediğini, sonunda dayanamayıp durumu Keçiören Belediye Başkanı Melih Gökçek’e bildirdiğini belirtti. İşin tuhafı daha sonra genelev patronu Bozkurt, o sırada kullanılan numaralı paraları da Belediye Başkanı’ndan aldığını söyleyince nasıl bir dönme dolap döndüğü ortaya çıktı. Bu paraları Gökçek genelev patronuna neden verdi, nasıl verdi, tabii bilinmiyor. "

Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip