Meslek profesyonelleri bu akademi ile eğitiliyor! Hukuk dünyasından büyük ilgi!

Meslek+profesyonelleri+bu+akademi+ile+e%C4%9Fitiliyor%21;+Hukuk+d%C3%BCnyas%C4%B1ndan+b%C3%BCy%C3%BCk+ilgi%21;
ABONE OL

Türkiye’de bir ilke imza atan ve meslek profesyonellerine hukuki eğitimler vermek amacıyla kurulan “Sözleşme Akademisi” iş insanları tarafından  yoğun ilgi görüyor. Doç. Dr. Umut Yeniocak tarafından kurulan akademide avukatlara ve iş insanlarına;  başta sözleşme hukuku olmak üzere, farklı konularda interaktif hukuki eğitimler veriliyor.

Uzun yıllardır hukuk alanında eğitimler veren, kurumsal firmalara danışmanlık yapan   ve aynı zamanda Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğretim üyesi olan  Doç. Dr. Umut Yeniocak tarafından kurulan “ Sözleşme Akademisi” Türkiye’de bir ilke imza atıyor.

Bir yıl önce kurulan ve meslek profesyonellerine başta sözleşme hukuku olmak üzere, farklı konularda interaktif hukuk eğitimleri vermeyi hedefleyen akademi, iş insanlarından yoğun ilgi görüyor.

Az sayıda kişinin katılabildiği küçük gruplar şeklinde organize edilen eğitimlerde; sözleşme hazırlarken ve incelenirken; dikkate alınması gereken kurallar, uygulamada sıkça yapılan hatalar, doğru bilinen yanlışlar hakkında genel bilgiler verilmekte ve gerçek bir sözleşme metni üzerinde yapılan örnek incelemenin sonuçları üzerine atölye çalışması yapılıyor.

İnteraktif yöntemle yapılan bu çalışmalar sırasında, Doç. Dr. Umut Yeniocak tarafından daha önce dava dosyalarında yazılan mütalaalar, örnek dava dosyaları ve danışmanlık deneyimlerinden aktarımlar yapılmakta ve her katılımcı soru-cevap yöntemiyle birebir görüş alışverişinde bulunma fırsatına sahip oluyorlar. Sözleşme Atölyesi, toplam on saatlik olup hafta sonu iki tam gün şeklinde organize ediliyor ve eğitim sonunda katılımcılara Akademi Katılım Belgesi veriliyor.

"İŞ İNSANLARI,  ARTIK TEMEL HUKUKİ SÜRECE DE HAKİM OLMAK İSTİYOR" Sözleşme Akademisi’nin iş dünyasında  önemli bir boşluğu doldurduğunu ve iş insanlarına önemli katkılar sağladığını  ifade eden Umut Yeniocak “ Akademinin meslek profesyonelleri dışında, iş insanları tarafından gördüğü ilgi bu noktada önemli bir boşluk olduğunu gösterdi. Şirket yöneticileri artık, en azından temel düzeyde de olsa kendi alanlarıındaki hukuki süreçlere ve uygulamalara da hâkim olmak istiyor.” dedi. Şirketlerden ve yöneticilerden bu noktada talepler aldıklarını ve 2020 yılında temel sözleşme eğitimine ek olarak; kira sözleşmeleri, inşaat sözleşmeleri, kefalet sözleşmeleri gibi bazı önemli sözleşme türlerinde de eğitimler vereceklerini belirten Yeniocak, iş dünyasını yakından ilgilendiren bazı özel başlıklarla ilgili de çalışmalar yapılacağını söyledi. UMUT YENİOCAK KİMDİR? Doç. Dr. Umut Yeniocak, 2002 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Anonim ve Limited Şirket Hisselerinin haczi konulu teziyle İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Hukuku Bölümünde yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi (Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı) konulu çalışmasıyla, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda hukuk doktoru unvanını kazandı. Franchise Hukuku, İnşaat Hukuku, Şirketler Hukuku, Borçlar Hukuku, Tüketici Hukuku ve Sözleşme Hukuku alanlarında yayımlanmış altı kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. 2004 yılından bu yana serbest avukatlık yapan Doç. Dr. Yeniocak hâla, Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, Uluslararası Ticaret Hukuku Yüksek Lisans Programı’nda ve Özel Hukuk Doktora Programında dersler vermekte, çeşitli kurum ve kuruluşlarda meslek profesyonellerine yönelik meslek içi eğitim çalışmalarına aktif olarak devam etmekte, kurumsal firmalara hukuki danışmanlık ve tahkim yargılamalarında hakemlik yapmaktadır. İstanbul’da kurduğu Yeniocak Sözleşme Akademisi bünyesinde, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürütmektedir. Yayımlanan Kitapları:
  • Sözleşme Hukukunda Güncel Yargı Uygulamaları – 2019
  • Franchise Sözleşmesi- 2016
  • Sözleşme Hazırlama ve İnceleme Rehberi – (3. Baskı) 2017
  • Yeni Kanunlara İlişkin İlk Yargıtay Kararlarının Değerlendirilmesi (TBK – TTK – HMK) – (Ed.) 2014
  • Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi – (2. Baskı) 2014
  • Türk Borçlar Kanunu’nun Getirdiği Değişiklikler ve Yenilikler – Genel Hükümler – (2. Baskı) 2013
  • Anonim ve Limited Şirket Hisselerinin Haczi – 2009
twitter takip