Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri sahiplerine verildi!

Metin+G%C3%B6ktepe+Gazetecilik+%C3%96d%C3%BClleri+sahiplerine+verildi%21;
ABONE OL

Bu yılki ödüllerin sahipleri Hale Gönültaş, Aynur Tekin, Zeynep Kuray, Abidin Yağmur, Cemil Uğur, Fatima Çelik ve Tunca Öğreten oldu.

Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen gazetecilerin anılarını yaşatmak, genç gazetecileri gerçekleri esas alan bir habercilik konusunda özendirmek amacıyla düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri bu yılki sahiplerini buldu.

İlki 1998’de verilen ve bu yıl 24’üncüsü düzenlenen ödül töreni Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Akademi binasında gerçekleştirildi.

Her yıl Gazeteci Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan’da düzenlenen tören, bu yıl pandemi yasaklarına denk geldiği için bugün (9 Nisan’da) düzenlendi.

Yine koronavirüs salgınına denk geldiği için geçtiğimiz yıl tören gerçekleştirilemediğinden 2020’deki yarışmada kazananların ödülleri de bu yılki törende verildi.

Bu yılki yarışmada Yazılı Haber Ödülü’nü Gazete Duvar’da 22-26 Aralık 2020 tarihleri arasında yayımlanan “İran sınırında: Kurşunlar ve kurtlar arasında” başlıklı dosya haberiyle Hale Gönültaş kazandı.

Görüntülü Haber Ödülü’nü ise 15 Aralık 2020 tarihinde Gazete Duvar’da yayımlanan “Hakkâri’de uzaktan eğitim: ‘Ben yetkili olsam utanırdım’” başlıklı haberiyle Aynur Tekin kazandı.

Fotoğraf Ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan rektörü kabul etmeyerek ‘kayyum rektör’ olarak adlandıran Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin 4 Ocak 2021 tarihindeki ilk protesto gösterilerinde çektiği ‘Başkaldırı’ adlı fotoğrafı ile Zeynep Kuray’ın oldu.

Yerel Gazetecilik Ödülü’nün bu yılki sahibi ise 28 Ocak- 9 Şubat 2021 tarihleri arasında Güney gazetesinde yayımlanan “Sanayi için çiftçiyi kovacaklar”, “Rant için bizi heder edecekler”, “Halktan bahçe kaçırma”, “Yağma Mersin’in narenciyesi”, “Başkanlar neden suskun?” başlıklarıyla yayınlanan haber serisi ile Abidin Yağmur oldu.

Jüri, Van’da iki yurttaşın helikopterden atılmasını kamuoyuna duyuran ve ardından tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Cemil Uğur’a da Jüri Özel Ödülü verilmesini kararlaştırdı. Konuya dair devam niteliğindeki haberlerinin ardından Cemil Uğur ile birlikte Jinnews muhabiri Şehriban Abi ile gazeteciler Adnan Bilen ve Nazan Sala da, “Devlet aleyhine toplumsal olayları haber yapmak” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Fatima Çelik ile Tunca Öğreten de DW Türkçe’de 27 Ocak 2021 tarihinde yayımlanan “Yarı aç yarı tokuz: Semt pazarlarının akşamcıları” başlıklı haberleriyle Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü.

Ödülleri, Ceren Sözeri, Celal Başlangıç, Ferhat Çelik, Güray Öz, Kumru Başer, Nazım Alpman, Özlem Akarsu Çelik ve Sevda Karaca’dan oluşan jüri belirledi. 

twitter takip