MHP'den ihraç edilen Cemal Enginyurt: 'Bir gün sıra size de gelir'

MHP%E2%80%99den+ihra%C3%A7+edilen+Cemal+Enginyurt:+%E2%80%99Bir+g%C3%BCn+s%C4%B1ra+size+de+gelir%E2%80%99
ABONE OL

Katıldığı TV programında tarım bakanı hakkında söylediği sözler nedeniyle MHP'den ihraç edilen Cemal Enginyurt sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildi.
 
Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP'den ihraç edildi. MHP'den yapılan açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78. maddesinin “Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller Başlıklı” 4. Bendinin (c), (e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
 
ENGİNYURT'TAN İLK AÇIKLAMA
 
İhraç kararı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Cemal Enginyurt, "Bir gün sıra size de gelir" diyerek sert tepki gösterdi.
 
Enginyurt yaptığı açıklamada, "MHP den ihraç ettiniz! ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜ almadınız, alamazsınız. İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz,kesemeyeceksiniz. ÜLKÜCÜLERİN SESİNİ KİMSE KESEMEZ. MİLLET,DEVLET VE ORDULULAR İÇİN,HEP DOĞRULARI KONUŞAN OLACAĞIM" ifadelerini kullandı.
 
NE OLMUŞTU?
 
Cemal Enginyurt katıldığı televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle disipline sevk edilmişti.
 
Enginyurt şu sözleri kullanmıştı: 
 
“Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur ittifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?”
twitter takip