Milli Takım'a yapılan büyük saygısızlığa tepkiler giderek büyüyor!

Milli+Tak%C4%B1m%E2%80%99a+yap%C4%B1lan+b%C3%BCy%C3%BCk+sayg%C4%B1s%C4%B1zl%C4%B1%C4%9Fa+tepkiler+giderek+b%C3%BCy%C3%BCyor%21;
ABONE OL

EURO2020 kapsamında İzlanda ile oynanacak karşılaşma için dün akşam saatlerinde ülkeye giden Türkiye A Milli Futbol Takımı saatlerce ülkeye alınmadı ve havalimanında bekletildi. Futbolcu Emre Belözoğlu'na da, lavabo fırçası uzatıldı.

EURO2020 kapsamında İzlanda ile oynanacak karşılaşma için dün akşam saatlerinde ülkeye giden Türkiye A Milli Futbol Takımı saatlerce ülkeye alınmadı ve havalimanında bekletildi.

Milli futbolcular İzlanda polisi tarafından didik didik arandı. Futbolcuların çantaları defalarca aranırken, kafilenin uçaktan indikten sonra otobüse binmesi yaklaşık 2 saat sürdü.

Öte yandan; havalimanında muhabirlere konuyla ilgili açıklama yapan Emre Belözoğlu konuşurken başka bir saygısızlıkla karşılaştı.

Tecrübeli futbolcu gazetecilere açıklama yaparken bir İzlanda taraftarı, milli futbolcuya lavabo fırçası uzattı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Türkiye, A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'da havaalanında gördüğü olumsuz muameleyi kınayan ve konuya ilişkin ek güvenlik tedbirlerinin alınmasını talep eden nota verdi.

Notada; A Milli Futbol Takımı'nın ülkeye girişi sırasında İzlandalı yetkililer tarafından uzun süre pasaport kontrolünde bekletilmesine, eşyalarının detaylı aranmasına ve milli futbolculara yönelik saygısız ve saldırgan tavırlara dikkat çekildi. 

Notada, A Milli Futbol Takımı'na yönelik muamele kınandı ve ek güvenlik tedbirlerinin alınması talep edildi.

Ayrıca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konu ile ilgili İzlanda Dışişleri Bakanı ile görüşeceği açıklandı.

Konuyla ilgili İzlanda Futbol Federasyonu Güvenlik Sorumlusu Vidir Reynisson da bir açıklama yaparak "Bu konu herhaliyle çok garip. Federasyon, sabah ilk iş olarak bir toplantı yapacak ve konu hakkında açıklama yapacaktır." dedi.

İzlanda'nın bu skandal tavrı dün akşamdan bu yana sosyal medyanın da gündeminden düşmüyor. Sosyal medya kullanıcıları TT listesinde yer alan birçok etiketle konuya karşı tepkilerini dile getiriyor.

Kullanıcılar şuan listenin ilk sırasında bulunan 'Y...k İzlanda' etiketi ile tepkilerini gösteriyor. Bunun haricinde #nota etiketi de kullanılan bir hashtag olarak dikkat çekiyor.

twitter takip