Milliyet, bugünkü ilk sayfasından böyle seslendi: Siber şiddete dur demek için bir ateş böceği yak!

Milliyet,+bug%C3%BCnk%C3%BC+ilk+sayfas%C4%B1ndan+b%C3%B6yle+seslendi:+Siber+%C5%9Fiddete+dur+demek+i%C3%A7in+bir+ate%C5%9F+b%C3%B6ce%C4%9Fi+yak%21;
ABONE OL

Milliyet gazetesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde ilk sayfasını siber şiddet mağduru kadınlara ayırdı. Gazete, ilk sayfasının tamamını, sosyal medyada kadınlara yönelik yazılan eril mesajlara ayırdı.

Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Türkiye’de her gün neredeyse 4 kadından biri erkek şiddetine maruz kalıyor.

Milliyet gazetesi, bugünkü ilk sayfasını siber şiddet mağduru kadınlara ayırdı. İlk sayfasının tamamını sosyal medyada kadınlara yönelik yazılan cinsiyetçi ve taciz içerikli mesajlara ayıran gazete, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin (UN Women) bu yılki kampanyasına dikkat çekti ve "Siber şiddete dur demek için bir ateş böceği yak" dedi.

UN Women'ın "1 milyon ateşböceği" başlığı altında oluşturduğu challenge'ın detayları ise şöyle:

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), 16 Günlük Aktivizm  Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası kapsamında bu sene siber şiddete dur diyecek 1 milyon kişi arıyor. 25 Kasım- 10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan kampanya, herkesiwww.atesbocekleri.info sitesinde siber şiddet ile ilgili testi çözmeye ve arkadaşlarını meydan okumaya (challenge) davet ediyor.

 

twitter takip