Milliyet, Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde kendisine sansür mü uyguladı?

Milliyet,+D%C3%BCnya+Bas%C4%B1n+%C3%96zg%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC+G%C3%BCn%C3%BC%E2%80%99nde+kendisine+sans%C3%BCr+m%C3%BC+uygulad%C4%B1?
ABONE OL

Milliyet Gazetesi muhabirleri, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'ne denk gelen 70. kuruluş yıl dönümü için hazırladıkları ilk sayfada sansür uygulandığı iddiasına cevap verdi.

Milliyet Gazetesi'nin dün kuruluşunun 70. yılına özel olarak hazırladığı dünkü birinci sayfasında yer alan bir haber dikkat çekmişti. Sadece beyaz sayfanın göründüğü ve yazıların olmadığı kısım blurlanmış sanki yazılar kapatılmış gibi algılanmıştı.
 
Gazeteci Kemal Sala da bunu sansür olarak olarak yorumlayarak "Milliyet Gazetesi'nin bugünkü manşeti. Kendi kendini sansürlemek kaçıncı seviye kral" mesajını yayınlamıştı.
 
Sala'nın paylaştığı diğer foğoğrafta ise Milliyet'in dünkü sayfasında blurlanmış gibi görünen yerde "Türk basın rejimi protesto ediliyor" haberinin olduğu görülüyordu.
 
Kemal Sala'nın bu sansür iddiasının ardından konuyla ilgili Milliyet'in muhabirleri Kıvanç El ve Menderes Özel'den açıklama geldi.
 
Kıvanç El, fotoğrafın orjinalini yayınlayarak sosyal medyada dolaşan diğer fotoğrafın fotomontaj olduğunu belirtti ve Milliyet'in o dönem sansür kurulu'nun Milliyet'i sansürlemesine tepki olarak o kısmın boş bırakıldığını ifade etti.
 
 
Kıvanç El, "Orijinal fotoğraf aşağıda. Asıl diğeri foto montaj, "ne vardıyı göstermek için" Zamanındaki Sansür Kurulu'nun Milliyet'i sansürlemesine tepki pozu... Biraz sorup paylaşmakta fayda var" mesajını yayınladı.
 
Kapağı hazırlayan Menderes Özel ise açıklaması için Kıvanç El'e teşekkür etti.
 
 
twitter takip