Mine Söğüt: 'Cumhuriyet gazeteciliğinin, yöneticilerinin “iş kazalarına yol açan” bazı zaaflarından bağımsız bir değeri var'

Mine+S%C3%B6%C4%9F%C3%BCt:+%E2%80%99Cumhuriyet+gazetecili%C4%9Finin,+y%C3%B6neticilerinin+“i%C5%9F+kazalar%C4%B1na+yol+a%C3%A7an”+baz%C4%B1+zaaflar%C4%B1ndan+ba%C4%9F%C4%B1ms%C4%B1z+bir+de%C4%9Feri+var%E2%80%99
ABONE OL

Cumhuriyet'te başyazı imzasıyla yayımlanan 'Açıklama' metnine bir tepki de gazetenin yazarlarından Mine Söğüt'ten geldi.

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Mine Söğüt, geçtiğimiz günlerde gazetede başyazı olarak yayımlanan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gazeteyi hedef göstermesine yanıt olarak kaleme alınan "Açıklama" metnine tepki gösterdi.

Yazısında, gazetenin yazarlarından Orhan Bursalı'nın dün kaleme aldığı tepki yazısına katıldığını söyleyen Söğüt, Cumhuriyet gazeteciliğinin, yöneticilerinin “iş kazalarına yol açan” bazı zaaflarından bağımsız bir değeri olduğuna inandığını söyledi.

Orhan Bursalı, dünkü yazısında "Açıklama" metni için "Cumhuriyet'in yapısıyla uyuşmayan bir ''iş kazası'' demişti.

İşte, Söğüt'ün bugünkü yazısındaki o not:

"Not: Dün Orhan Bursalı köşesinde önemli bir yazı yazdı. Ben de ona katılıyorum.

Cumhuriyet gazeteciliğinin bu ülke için, dün olduğu gibi bugün de yöneticilerinin “iş kazalarına yol açan” bazı zaaflarından, hatalarından ve hatta ideolojilerinden bağımsız bir değeri ve önemli bir işlevi olduğuna inanıyorum. 

Bu konudaki fikrimi merak eden okurlar için not düşmek gereği duydum. "

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TRT Haber canlı yayınında Cumhuriyet gazetesinin eski manşetlerini kameralara göstererek gazeteyi hedef göstermesine, dün gazetede başyazı imzasıyla kaleme alınan "Açıklama" ile cevap verilmişti. Ancak açıklamada, söz konusu manşetlerin arkasında durulmamış ve "O manşetler Can Dündar dönemine ait" denilmişti.

Gazetenin bu tutumuna başta gazeteciler olmak üzere sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim tepki gösterirken, Cumhuriyet'e Twitter'dan yanıt veren Dündar, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Doğrudur @cumhuriyetgzt Bütün sorumluluk benim. Ve bunu gururla söylüyorum. Kimseyi suçlayıp ihbarcılık yapmadan... #Soylu’nun gözüne girmeye çalışmadan; utanmadan..."

Gazetede yayımlanan bu yazının ardından Özge Mumcu Aybars ve Alp Erinç Yeldan tepki olarak yazılarına son vermişti.

 

twitter takip