Muğla Baro Başkanı'ndan tutuklu gazeteciler için açıklama: 'Şehit olduktan sonra haber yapılmasında sakınca yok...'

Mu%C4%9Fla+Baro+Ba%C5%9Fkan%C4%B1%E2%80%99ndan+tutuklu+gazeteciler+i%C3%A7in+a%C3%A7%C4%B1klama:+%E2%80%99%C5%9Eehit+olduktan+sonra+haber+yap%C4%B1lmas%C4%B1nda+sak%C4%B1nca+yok...%E2%80%99
ABONE OL

Muğla Barosu Başkanı Başkanı Cumhur Uzun, katıldığı canlı yayında 'MİT kanununda şehit olduktan sonra cenazenin haberleştirilmesinde suç unsuru yoktur' dedi.

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, Odatv genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan,  Odatv sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç, Yemiçağ Gazetesi yazarı Murat Ağrıel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser'in tutuklanmasına neden olan şehit MİT görevlisi haberi hakkında açıklamalarda bulundu. 
 
Katıldığı bir canlı yayında gazetecilerin tutuklanmasına neden olan MİT Kanunu hakkında konuşan Cumhur Uzun" Şehit olduktan sonra bu kişiyle ilgili cenazenin haberleştirilmesinde suç unsurları yoktur" dedi. 
 
Mit kanunun şehit haberi yapmayı kapsamadığını belirten Cumhur Uzun Tele1 ekranlarında katıldığı programda şunları söyledi:
 
Bir MİT mensubu görevini yaparken ailesinin ve kendisinin kimliğinin gizli kalacağını bilerek bu görevi yapmaktan çekinmeyecek ve böylelikle de koruma altında olacaktır. Çok doğru yapılması gereken bir düzenleme ve bu yapıldı. İfşa kavramı yapılan görevle ilgili açıklamalardır. 
 
İfşa edilme kavramının içinde yapılan görevin ya da görevi yapanın bilinmesiyle ilgili ortaya koymaktadır. 
 
Oysa şehit olduktan sonra bu kişiyle ilgili cenazenin haberleştirilmesinde bu suçun unsurları yoktur.  Bu, hukuki boyutu. Yarın bu hukuki boyut elbette ülkenin değerli hukukçuları açısından ortaya konulacaktır. 
 
Suç unsuru bulunup bulunmadığı yapılan yargılamanın sonunda ortaya çıkacaktır...
twitter takip