Savcılık Murat Ağrıel hakkındaki belge için soruşturma başlattı!

Savc%C4%B1l%C4%B1k+Murat+A%C4%9Fr%C4%B1el+hakk%C4%B1ndaki+belge+i%C3%A7in+soru%C5%9Fturma+ba%C5%9Flatt%C4%B1%21;
ABONE OL

Tutuklanan Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağrıel'in hakkında serbest bırakma kararının olduğu da söyleniyordu. Savcılık, o belge hakkında soruşturma başlattı.

Serbest bırakılmasına yapılan itiraz sonucu dün yeniden ifade veren ve şehit olan MİT görevlisinin kimliğini deşiifre etmek soruşturması kapsamında tutuklanan Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında çıkan tutuklama kararında ilginç bir olay yaşandı.

Mahkeme, Ağırel hakkında iki farklı karar verdi.
 
Alınan iki farklı kararın birinde 'Tutuklama' istenirken, diğer kararda 'Derhal Serbest Bırakılması' ifadelerinin yer aldığı görüldü.
 
Karara ilişkin konuşan Murat Ağırel, “Bir karar içinde üç karar verildi. Ben içeride de hakime dedim; 'Bugün tarihi bir karar vereceksin! Ya Türk Milletinden yana ya da Pelikan’dan' gördünüz kararı” şeklinde konuştu.
 
Cumhuriyet Başsavcılığı ise serbest bırakma yönündeki mahkeme kararının sahte olduğunu belirterek, bu belgenin yayınlamasıyla ilgili soruşturma başlattı. 
 
 
Yeniçağ'da yer alana habere göre; Ağrıel’in avukatı Onur Cingil de; mahkemenin aynı zabıtta iki  tane farklı kararı tebliğ etmesi hakkında, "Bu olay yargı tarihinde bir ilk, bir milat oldu. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu konuda da tutanağımızı tuttuk, itirazlarımızı yapacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız.’ dedi.
 
İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin iki farklı karar aldığı Ağırel hakkında hem "Tutuklama" hem de "Serbest bırakma" kararı verdiğine dair iki farklı mahkeme kararı dün akşam sosyal medyada paylaşıldı ve geniş yankı uyandırdı.  
 
Karar metinlerinde 9. sayfada serbest bırakılması kararına yer verilirken, 10. sayfada tutuklama kararı yer aldığı görüldü.
 
İki farklı karara ilişkin Ağırel’in avukatları hakim ile görüşme talep etti. Görüşme talebini reddeden hakim ise kararın tutuklama kararının uygulanmasını ve polislerden Ağırel’in tutuklanmasını talep ettiği söylendi. 
 
Bu arada; Ağırel de tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne götürüldü.
 
Olayla ilgili Yeniçağ’a açıklamalarda bulunan Murat Ağırel’in avukatı Onur Cingil kararın yargı tarihinde bir ilk, bir milat olduğunu belirterek; "Baştan sona zaten hukuksuz geçen bir süreçti. Bu olayda da tutanağımızı tuttuk, itirazlarımızı yapacağız" dedi.
 
Av. Cingil şu ifadeleri kullandı:
 
Mahkeme iki tane farklı kararı aynı zabıtta bize tebliğ etti. Ama benim kararım tutuklama diyor. Biz de burada tutanak tuttuk. Bunun yoklukla malul bir karar olduğunu söyledik. Tahliye kararı da bulunduğu için tahliye edilmesi gerektiğini söyledik.Bu olay da yargı tarihinde bir ilk, bir milat oldu. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Baştan sona zaten hukuksuz geçen bir süreçti. Bu konuda da tutanağımızı tuttuk, itirazlarımızı yapacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız.” 
 

 

Öte yandan; Anadaolu Ajansı'nda yer alan habere göre ise; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Murat Ağırel hakkında, "serbest bırakma" yönünde paylaşılan mahkeme kararının sahte olduğunu belirtti ve sahte olduğu söylenen bu mahkeme kararının hazırlanıp paylaşılması üzerine soruşturma başlattı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte mahkeme kararını hazırlayıp yayanlar hakkında "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma yürütecek.
 
Bu arada, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğinin tutuklama kararına, şüpheli ve avukatlarının imzadan imtina ettikleri gerekçesiyle tutanak tutuldu.
 
Tutunakta; "Şüpheli Murat Ağırel hakkında tutuklama kararı verilmiş olup, tutuklama kararı UYAP sistemi üzerinde onaylandıktan sonra şüpheli ve şüpheli müdafiine tevhimle bildirildiği, uygulama gereği şüpheli ve şüpheli müdafilerinin imzadan imtina ettikleri, şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiş olmakla, tutuklama müzekkerelerinin de onaylandığı anlaşılmakla iş bu tutanak düzenlenmesi hasıl olmuştur" ifadelerine yer verildi.

 

twitter takip