Murat Ağrıel hakkında tutuklama kararı verildi!

Murat+A%C4%9Fr%C4%B1el+hakk%C4%B1nda+tutuklama+karar%C4%B1+verildi%21;
ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan gazeteci Murat Ağrıel, bu sabah yeniden gözaltına alındı ve hakkında tutuklama kararı verildi.

 
Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel bu sabah saatlerinde tekrar gözaltına alındı ve hakkında tutuklama kararı verildi.
 
Murat Ağırel hakkında geçtiğimiz günlerde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı dosyadan tutuklama kararı verildi.
 
Karar, savcılığın itirazı üzerine İstanbul 9.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alındı.
 
Yeniçağ'da yer alan habere göre; Ağırel'in şu anda Vatan Emniyet'te işlemleri yapılıyor.
 
Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, cuma günü savcılığın kararıyla tutuklama istemiyle sevk edildiği İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, Ağırel'in tutuksuz yargılanması için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.
 
Mahkeme, verilen kararda Ağırel'in yaptığı paylaşımların daha önce farklı hesaplardan da yapıldığı belirtilerek, mevcut delil durumuna göre adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.
 
Ancak, Murat Ağırel hakkında savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı verildi.
 
Murat Ağrıel, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne giderken çekip yayınladığı video da daha önce yaptığı açıklamalarda söylediklerini tekrarlayarak, "Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine inanan, Kemalist Türk genciyim. Ne benden darbeci, ne benden ifşacı, ne vatan haini, ne devlet düşmani bir insan çıkaramazsınız. Korkmuyorum. Susmayacağım" dedi. 
 
Ağreıl ayrıca, Ankara katıldığı kitap fuaundan döndüğü için kendisinş adresinde bulumayan polilserin eski kayınvalidesinin evini basıp eski kayınbiraderinin ifadesini alan polislere de "Telefon ile çağırıldığımda gideceğim bilinmesine rağmen gecenin köründe evimin basılmasını takdirlerinize sunuyorum" diyerek eleştirdi.
 
Murat Ağrıel hakkında soruşturma açılmasına neden olan Libya şehidi MİT görevlisi paylaşımını ise, kendisinin yapmadığını, bu paylaşımın 19 Şubat tarihinde yapıldığını kendisinin de Twitter hesabının ele geçirildiği ve  geri aldıktan sonra ilk paylaşımı 24 Şubat tarihinde yaptığını ifade etti.
 
Murat Ağrıel, "El konulduktan sonra İlk tweetim 24 Şubat tarihlidir.Bu tarihlerden önce tarihli bir paylaşım yapılır ise bu sahtedir,uydurmadır" açıklamasını yaptı. 
twitter takip