MYK'da da konuşuldu! CHP yönetiminden 'İmamoğlu ve Nagehan Alçı' yorumu: O gazeteci ile ilgili bizim tabanın büyük travması var

MYK%E2%80%99da+da+konu%C5%9Fuldu%21;+CHP+y%C3%B6netiminden+%E2%80%99%C4%B0mamo%C4%9Flu+ve+Nagehan+Al%C3%A7%C4%B1%E2%80%99+yorumu:+O+gazeteci+ile+ilgili+bizim+taban%C4%B1n+b%C3%BCy%C3%BCk+travmas%C4%B1+var
ABONE OL

BBC Türkçe, Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinin ardından başlayan tartışmaları CHP yöneticilerine sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun Ramazan Bayramı dolayısıyla Karadeniz'e gerçekleştirdiği bir dizi ziayetle birlikte başlayan tartışmalar sürüyor. Geziye davet edilen gazeteciler arasında Ertuğrul Özkök ile Nagehan Alçı'nın da bulunması ve İmamoğlu'nun bu iki isimle yan yana aynı otobüste poz vermesi, tepkilerin ana nedeni oldu. Bu konu tartışılmaya devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin gezi ve fotoğrafa yöneltilen eleştirilerle ilgili nasıl bir yorum yapacağı merak konusu olmuştu.

Bu soruyu CHP yönetimine soran BBC Türkçe muhabiri Ayşe Sayın, kaynaklarının isimlerini gizli tutarak aldığı yanıtları aktardı. Sayın'ın konuştuğu yöneticiler, İmamoğlu'nun, "cumhurbaşkanı adaylığına yönelik hamle" olarak yorumlanan bu gezisi üzerinden, "genel merkez ile İmamoğlu arasında kavga, çatışma var" algısı yaratılmaya çalışıldığını savunarak, "Bu bir takım oyunu, adaylık daha sonraki bir süreç. Adaylığa karar verecek olan, genel başkan, parti kurulları ve 6'lı masa" görüşünü dile getirdi.

Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök'le ilgili gelen eleştirilere de yanıt veren CHP'li isimler, şöyle konuştu:

"İmamoğlu'nun, Mansur Yavaş'ın, Tunç Soyer'in toplumda gördüğü karşılık, partiye de olumlu yansır. Belediye başkanlarının görev yaptıkları illere gezi yapmamaları gibi bir durum zaten olmaz. Geçmişte de belediye başkanları kendi memleketlerine veya diğer illere giderler, halkla buluşurlar, bunda bir sakınca yok. Biz belediye başkanlarımızın bu gezisinden neden rahatsız olalım?

"Ama İmamoğlu'nun gezisiyle ilgili olmaması gereken şeyler de olmuş mudur? Olmuştur. Toplumun, parti tabanının hassasiyetleri gözetilebilirdi. Bu gezi, o gazeteci üzerinde değil de, Karadeniz'de halkın ilgisi nedeniyle konuşulsaydı, daha mutlu olurduk. O gazeteci ile ilgili bizim tabanın büyük travması var, çok haksız eleştirileri oldu. İmamoğlu, kendisine muhalif gazeteci davet edebilir ama tabanın da hassasiyetini dikkate almalıydı. Ama bu gezi üzerinden belediye başkanları ile genel merkez arasında problem varmış gibi göstermek doğru değil."

twitter takip