Nagehan Alçı: 'Tüm bu soruları aynen Binali Bey’e de soracağım'

Nagehan+Al%C3%A7%C4%B1:+%E2%80%99T%C3%BCm+bu+sorular%C4%B1+aynen+Binali+Bey%E2%80%99e+de+soraca%C4%9F%C4%B1m%E2%80%99
ABONE OL

Nagehan Alçı, Ekrem İmamoğlu yayını hakkında yapılan eleştirilere bugünkü yazısından cevap verdi.

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı Habertürk TV'de yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programında CHP'in İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na sorduğu sorularla sosyal medyada gündem olan Nagehan Alçı bugünkü köşe yazısında programa yapılan eleştirilere cevap verdi.

Programda Ekrem İmamoğlu'na sorduğu ve çok ses getiren Dersim Katliamı sorusu hakkında "Sadece soru sormadım, ayrıca o konularda tavır koydum. İmamoğlu’ndan da özgürlükçü bir tutum almasını bekledim" diyen Nagehan Alçı "Binali Yıldırım ile yayın yaparsam da tüm bu soruları aynen Binali Bey’e de soracağım" dedi.

Gazetecilerin tarafsızlığına inanmadığını ve önemli olanın siyasal tavrı ve tarafı net olmak ama zıt görüşteki bir siyasetçiye karşı da adil ve dürüst davranabilmek olduğunu belirten Nagehan Alçı yazısında "Ülkemizdeki Kürtlerin ve Alevilerin kalbinde yara olan Dersim katliamına dair net tavır almayışının Sayın İmamoğlu’na özellikle Kürtler nezdinde puan kaybettirdiğini düşünüyorum" ifadesine de yer verdi.

Nagehan Alçı programda Ekrem İmamoğlu'na özellikle İBB seçimleri, çevre, imar, altyapı, ulaşım gibi İstanbul'u ilgilendiren ve İBB Başkanlığı konusu olan sorular sormadığı için eleştirilmişti.

Nagehan Alçı'nın yazısı şu şekilde:

...

Sadece soru sormadım, ayrıca o konularda tavır koydum. İmamoğlu’ndan da özgürlükçü bir tutum almasını bekledim. Bu konudaki detaylı değerlendirmemi ayrıca yazacağım. Sağ ve sol ulusalcıların sorularımdan rahatsız olmaları benim için bir gurur vesilesi. Memnun olsalar üzülürdüm. Türkiye’nin kangren olmuş birçok meselesini bu faşizan zihniyetin yarattığını düşündüğümü herkes biliyor.

Ben tarafsızlık yalanına hiçbir zaman sığınmayan siyasi felsefesi açık bir gazeteciyim. Binali Yıldırım ile yayın yaparsam da tüm bu soruları aynen Binali Bey’e de soracağım. Dersim’den Heybeliada’ya 27 Mayıs’tan tutuklu gazetecilere kadar bunlar temel özgürlük meseleleri. Jean Paul Sartre’in söylediği gibi ‘Tarafsızlık sahtekarlıktır”.

Herkesin bir tarafı var. Kimi bunu dürüstçe ortaya koyar, kimi ise sahtekarca ikili-üçlü oynar. Hele özellikle kamusal aydın kimliğindeki köşe yazarları ve yorumcular için tarafsızlık iddiası büyük bir yalan bence. Artık tüm siyasal kesimler de “tarafsız gazeteci” sözünün içinin boş olduğunun farkına vardılar.

Bu olumlu bir gelişme. Mühim olan siyasal tavrı ve tarafı net olmak ama zıt görüşteki bir siyasetçiye karşı da adil ve dürüst davranabilmektir. Benim böyle bir insan olup olmadığımı hem Kemal Kılıçdaroğlu’na hem Muharrem İnce’ye hem de Ekrem İmamoğlu’na sorabilirsiniz.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

twitter takip