Nagehan Alçı’dan eleştirilere ilginç cevap: Saldıranlar devletin hizmetkarı

Nagehan+Al%C3%A7%C4%B1%E2%80%99dan+ele%C5%9Ftirilere+ilgin%C3%A7+cevap:+Sald%C4%B1ranlar+devletin+hizmetkar%C4%B1
ABONE OL

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, kendisini Karadeniz turuna davet etmesi ve kendisiyle yan yana fotoğraf vermesi nedeniyle İBB Başkanı İmamoğlu’nu eleştirenlere bugünkü köşesinden yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Karadeniz turundaki fotoğrafı tartışmalara konu olan Habertürk yazarı Negahan Alçı, bugünkü yazısında kendisiyle yan yana geldiği için İmamoğlu’nu eleştirenlere yanıt verdi.

İmamoğlu’nu eleştirenlere “sahte muhalif” diyen Alçı, bu kesimleri ayrıca ‘korkaklıkla’ suçladı ve “İstemeseler bile şu an bunlar zihinsel manada Devlet’in hizmetkarları” yorumunda bulundu.

İmamoğlu’nu eleştiren kişilerin kendilerini ‘garanti altına aldıklarını’ savunan Alçı, Erdoğan’ın da yaşananlara bıyık altından güldüğünü ifade ederek bu durumdan kendine bir haklılık payı çıkarmaya çalıştı.

Nagehan Alçı’nın bugünkü yazısında yer alan bölüm şöyle:

“İMAMOĞLU’NA AÇILAN DAVA KONUŞULMADI” İDDİASI

“Şimdi gelelim Ekrem İmamoğlu’na benimle olan fotoğrafı üzerinden çılgınca saldıran ve kendini muhalif zannedenlere…

Bu fotoğraf üzerinden İmamoğlu’na saldıran bu sahte muhaliflere iki kötü haberim var. İlkini bugün ikincisini bir sonraki yazıda anlatacağım.

Birincisi şunu tespit edelim... Bu fotoğraftan hareketle Ekrem İmamoğlu’na saldıranların hiçbiri -evet hiçbiri- mevcut siyasal rejimin muhalifi değil. Bilakis rejime faydalı kişiler. Hepsinin de zihinleri bir şekilde Devlet’in kontrolünde. Korku ya da başka sebeple. Sonuçta böyleler. İçlerinde geçmişte İmamoğlu’na samimi destek olanlar da vardır ama siyasal ideolojileri ya da korkaklıkları yüzünden istemeseler bile şu an bunlar zihinsel manada Devlet’in hizmetkarları. Ekrem İmamoğlu’na bu şekilde saldırarak Devlet nezdinde konfor alanlarını genişletiyorlar. Kendilerini garanti altına alıyorlar. Ortada tam bir sahtekarlık var. Somut örnek vereyim. Bundan daha iki hafta önce Ekrem İmamoğlu’na hapis istemiyle dava açıldı. Bugünkü Türkiye’de istenirse bu dava hemen mahkumiyet ile sonuçlanır. Yargıtay da anında onar. Yani o durumda Ekrem Bey aday falan olamaz. Bunu yapmak zor mu? Hayır 2022 itibariyle hiç de değil. Sadece karar verilip düğmeye basılması yeterli…

Peki bu hapis istemiyle dava benimle olan fotoğrafın yüzde 1’i hatta binde 1’i kadar konuşuldu mu? Sosyal medyada gündem oldu mu?

Hayır, bu mevzu hiç konuşulmadı ve gündem olmadı çünkü korkuyorlar…

İşte bu kişiler şimdi de utanmadan Ekrem İmamoğlu’na üstünlük taslamaya kalkıyorlar.

Bu acınası manzaranın ideolojik ve siyasal sebepleri var. Onu da bir başka yazıda izah edeceğim. Bu analiz çerçevem konusunda çok iddialıyım. Bunu çok somut biçimde de isim isim de ispatlamaya hazırım.

Dolayısıyla bu “celebrity” ve gazeteci saldırganlar başta olmak üzere hepsi birden aslında hiç sevmedikleri Recep Tayyip Erdoğan’a son derece faydalı olacak bir buhran geçiriyorlar. Tayyip Bey başta olmak üzere tüm Devlet erkanı bu akılsızlık tablosuna bıyık altından gülüyordur. Türkiye’nin durumu bu maalesef.”

twitter takip