Netflix'in veda tweeti gerçek mi? Bu mesaj kafaları karıştırdı!

Netflix%E2%80%99in+veda+tweeti+ger%C3%A7ek+mi?+Bu+mesaj+kafalar%C4%B1+kar%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1rd%C4%B1%21;
ABONE OL

Netflix Türkiye hesabından atılmış gibi görünen sahte tweet bazı kullanıcılar tarafından gerçek zannedildi.

Netflix'in AK Parti ile yaptığı "eşcinsellik" sansürüyle ilgili pazarlığın sonuçsuz kaldığı ve Türkiye'deki dizi çekimlerinin durdurulduğu öne sürülmesi bir anda tartışma yarattı. 
 
Netflix'in Türkiye'den çekilip çekilmeyeceği iddiaları ortaya atılırken, sosyal medyadaki bir mesaj da ortalığı karıştırdı.
 
Söz konusu "veda" tweet'i Netflix Türkiye hesabından paylaşılmış gibi gösterildi. Mesajda, Netflix'in Türkiye'den çekildiğine dair bir paylaşım yapıldı.
 
Paylaşımda, "Sevgili dostlar, maalesef ki bu bir veda tweetidir. Yaşanılan bazı problemlerden Netflix yönetimi TR altyapısını kapatma kararı aldı. 1 Ağustos 2020'den itibaren yollarımızı ayırmak durumundayız. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.
 
Son zamanlardaki polemikler nedeniyle atılan mesajı birçok kullanıcı gerçek zannetti ve yorumda bulundu.
 
Mesajı gerçek sanıp yorum yapan isimlerden biri de, iktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği destekle bilinen şarkıcı Demet Akalın oldu.
 
Akalın, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak "Netflix karantinada ruhumuzu kurtardı! İstemeyen satın alıp seyretmez bu biraz fazla olmadı mı? Onca kadına şiddet yasası beklerken! Olmadı!!! #NetflixTurkiye biz şimdi nereden girip seyredeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Ancak, Netflix Türkiye resmi hesabı açıldığında böyle bir tweet'in olmadığı açıkça görülüyor. Böylelikle, söz konusu paylaşımın sahte olduğu ve farklı bir ortamda hazırlanıp dolaşıma sokulduğu da anlaşıldı.
 
 
ÜNLÜ İSİMLERDEN TEPKİLER!
 
Öte yandan; RTÜK'ün Netflix'e uyguladığı müdahale ve Netflix'in bazı dizilerin yapımlarını durdurmasının yankıları devam ediyor.
Uygulanan bu sansüre ünlü isimler de dahil olmak üzere birçok tepki geldi.
 
İşte o tepkilerden bazıları:
 
Kaan Yıldırım:  İyi yetiştirilmiş, iyi eğitim görmüş, sağlam altyapısı olan bir birey izlediklerinden etkilenmez. Amacımız toplumda herkese eşit ve kaliteli eğitim vermek olmalı. İçerik yasaklamak bir çare değildir. Lakin izlediğimiz içerikten etkilenip bunu taklit edebileceğimiz düşünülüyorsa ulusal televizyonda senelerdir izlediğimiz, kadınlara işkence eden birbirlerini kurşunlara dizen "adamları" taklit etmemizde bir sorun yok mu yani"
 
Beren Saat: Bütün kanalların yönetimin özgürlükten uzaklaşmasıyla dünyanın lider platformlarından birinin, Netflix’in Türkiye’ye gelişi eş zamanlı oldu. Tam böyle nefes alacak yerimiz kalmadı dediğimiz anda yepyeni ve daha dünyalı bir sistem girdi ülkeye. Netflix ile lokal hikayelerimizi daha geniş bir coğrafyada anlatabiliriz. Bir sosyal medya platformu olmayan Netflix’in torba yasa gibi o konuşmaya dahil edilmesini anlamadım. Netflix konuya dahil edilerek eşcinsellik ötekileştiriliyor...
 
Ahmet Ümit: Dibe, daha dibe, en dibe. Karanlığa, daha karanlığa, en karanlığa, sansüre daha çok sansüre, sonsuz sansüre, bitişe, daha bitişe, en dipteki bitişe... 
twitter takip