Nevşin Mengü o çirkin mesaj için hakarete geçti: 'Başıma bir şey gelirse sorumlusu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir'

Nev%C5%9Fin+Meng%C3%BC+o+%C3%A7irkin+mesaj+i%C3%A7in+hakarete+ge%C3%A7ti:+%E2%80%99Ba%C5%9F%C4%B1ma+bir+%C5%9Fey+gelirse+sorumlusu+T%C3%BCrkiye+Cumhuriyeti+Devleti%E2%80%99dir%E2%80%99
ABONE OL

Gazeteci Nevşin Mengü kendisiyle birlikte 4 kadını cinsel şiddetle tehdit eden troll hesap hakkında suç duyurusunda bulundu. Mengü, ayrıca katıldığı TV programında 'Benim başıma bir şey gelirse bunun müsebbibi de Türkiye Cumhuriyeti devletidir' açıklamasını yaptı.

Gazeteci Nevşin Mengü kendisinin de aralarında bulunduğu 4 kadın hakkında çirkin bir mesaj yayınlayarak cinsel şiddet tehtidinde bulunan Twitter kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Geçtiğimiz günlerde; Twitter'da 'elmeru_baba' adlı bir kullanıcı Canan Kaftancıoğlu, Berna Laçin, Feyza Altun ve Nevşin Mengü'yü tehdit ederek "Herkes yazmış. Darbeye yeltenirlerse;  Nevşin benim. Berna benim. Feyza Altun benim diye. Canan'ı ben almam. Aklınızdan bile geçirmeyin. Şimdiden söyleyeyim" ifadelerini içeren iğrenç bir tweet atmıştı.
 
Bu tweet gündem olurken avukat Feyza Altun'un ardından gazeteci Nevşin Mengü de söz konusu tweet hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Nevşin Mengü'nün avukatı Hüseyin Ersöz, troll olarak adlandırılan bir hesaptan atılan tweet için "Cinsiyetçi şiddet çağrısı yapmak ve bunu yaymak Kanunlarımıza göre suçtur. Yaşanan ise bunun da ötesidir. Sosyal medyada “trol perdesi” arkasına gizlenip işlenen suç, konunun vehametini  ve tehdidin boyutunu göstermiştir" açıklamasını yaparak suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
 
Ersöz'ün paylaştığı suç duyurusu dilekçesinde; şüphelilerin doğrudan ahlaka ve hukuka aykırı tehditlerde bulunduğu, planlı ve organize bir kampanya yürüttükleri ifade edildi.
 
Şüphelilerin söz konusu sosyal medya paylaşımları da somut deliller olarak gösterilerek, kamu davası açılması talep edildi.
 
Nevşin Mengü de Halk TV ekranlarında yayınlanan Özlem Gürses ile 20. Saat programına katılarak hakkında atılan bu tweet için "Ancak burada sistematik bir tecavüze teşvik çağrısı söz konusu. Hiç korkmuyorum falan da demeyeceğim çünkü tabii ki korkuyorum. İnsan ya askerse ya polisse ya eşkiyaysa silahı olur. Ben eşkiya değilim, benim silahım yok. O işte 50 tane vururum diyenler bizi hedef gösteriyorlar. Tecavüz çağrıcıları karşısında yapabileceğim bir şey. Benim başıma bir şey gelirse bunun müsebbibi de Türkiye Cumhuriyeti devletidir" açıklamasını yaptı. 
 
Mengü'nün o açıklamalarını izlemek için tıklayınız
 
Öte yandan; söz konusu mesajı atan 'elmeru_baba' adlı hesabın tehdit ettiği isimler arasında yer alan avukat Feyza Altun da, hesabın sahibi Kadir Gözoğlu’nun İzmit Kadıköy Mahallesinde Hayırseverler Camii Dernek Başkanı olduğunu açıkladı.
 
Hesabın sahibi ise; Canan Kaftancıoğlu ve Nevşin Mengü'nün kendisini hedef gösterdiğini iddia etti. 
twitter takip