Öğretim görevlisi, profil fotoğrafında 'İstanbul Sözleşmesi Bizimdir' yazan öğrenciyi dersten attı!

%C3%96%C4%9Fretim+g%C3%B6revlisi,+profil+foto%C4%9Fraf%C4%B1nda+%E2%80%99%C4%B0stanbul+S%C3%B6zle%C5%9Fmesi+Bizimdir%E2%80%99+yazan+%C3%B6%C4%9Frenciyi+dersten+att%C4%B1%21;
ABONE OL

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ZOOM profil fotoğrafı olarak “İstanbul Sözleşmesi Bizimdir” yazan resim kullanan yıldızlı öğrenciyi dersi veren öğretim görevlisi dersten atarken olay YTÜ’de gündem oldu.

YTÜ’de Zoom üzerinden yapılan Türkçe dersi canlı yayını esnasında Öğretim Görevlisi Nurullah ARVAS, bir öğrencinin Zoom profil fotoğrafında İstanbul Sözleşmesi Bizimdir yazdığı için öğrenciyi dersten attı. Öğretim Görevlisi, eğer profil fotoğrafını değiştirmezse derse bir daha almayacağını söyledi.

 

 

“İstanbul Sözleşmesi Bizimdir” cümlesinin siyasi bir ifade olduğunu söyleyen öğretim görevlisine öğrenciler WhatsApp gruplarından ve sosyal medyadan tepki gösterdi. Öğrenciler; “İstanbul Sözleşmesinin toplumsal bir konu olduğunu siyasi bir anlam ifade etmediğini belirtti. İlgili öğretim görevlisinin, üniversite kampüsüne açık açık siyasi projeler parklar bahçeler yapılırken bir şey söyleyemediğini fakat öğretim görevlisinin bir öğrencinin sadece profil fotoğrafında toplumsal bir yazı var diye dersten atmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını” belirtti. (YTÜ Kampüs)

twitter takip