Osman Kavala duruşmaya katılmadı: Adil yargılama imkanı kalmadı

Osman+Kavala+duru%C5%9Fmaya+kat%C4%B1lmad%C4%B1:+Adil+yarg%C4%B1lama+imkan%C4%B1+kalmad%C4%B1
ABONE OL

Yargıtay ve İstinaf Mahkemesi tarafından bozulduktan sonra yeniden görülen ‘Gezi Davası’nın ikinci ikinci gün oturumu başladı. Daha önce SEGBİS ile duruşmalara katılan Kavala bu duruşmaya katılmadı.

Yargıtay ve İstinaf Mahkemesi’nin bozmasından sonra birleştirilen ‘Gezi Parkı’ ile ‘Çarşı’ davalarının ikinci duruşması, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Silivri’de tutuklu bulunan Osman Kavala’nın  duruşmaya katılmayacağı bildirildi. Kavala geçen ay yaptığı açıklamada adil yargılama yapılacağına inancının kalmadığını söylemişti.

Duruşma #çArşı avukatlarının beyanlarıyla devam ediyor. Avukatlar müvekkillerinin dosyalarının ayrılmasını talep ediyor.

Dün, Taksim Dayanışması, Gezi Davası’nın duruşması öncesi Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapmıştı. Açıklamaya CHP, HDP ve TİP milletvekilleri ile TMMOB gibi demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katılmıştı.

Taksim Dayanışması adına açıklamayı okuyan Esin Köymen, “Onlarca insanın demokratik hak ve talepleri için parklarda, sokaklarda özgürlük, demokrasi ve insanca yaşam için ortaya koyduğu direnişi kirletmenize izin vermeyeceğiz. Osman Kavala bir kez daha yargılanmak isteniyor. Yeryüzündeki tüm renklerine sahip çıkan, siyah ve beyazı olan Çarşı ailesi bir kez daha yargılanmak isteniyor. Bu beyhude çabanıza izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Daha önceki duruşmalara tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Osman Kavala, bugünkü duruşmaya katılmamıştı.

Tutuklu iş insanı Osman Kavala, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika dönüşü kendisi hakkında kullandığı “Soros artığı” sözünün, hüküm giymemiş ve yargılaması devam eden bir kişiye yönelik “aşağılayıcı, lekeleyici ve insan haysiyetine saldırı” niteliğinde olduğunu belirterek, “Bu şartlar altında adil bir yargılama yapılmasına imkân kalmadığından, bundan sonra duruşmalara katılmamın ve savunma yapmamın anlamsız olacağına inanıyorum” demişti.

twitter takip