Pervin Buldan'dan Kürtçe yasağına tepki: Canlı yayında 'Dar Hejiroke' şarkısını söyledi

Pervin+Buldan%E2%80%99dan+K%C3%BCrt%C3%A7e+yasa%C4%9F%C4%B1na+tepki:+Canl%C4%B1+yay%C4%B1nda+%E2%80%99Dar+Hejiroke%E2%80%99+%C5%9Fark%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1+s%C3%B6yledi
ABONE OL

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürtçe müziğin önde gelen isimlerinden sanatçı Aynur Doğan'ın konserinin yasaklanmasına Kürtçe şarkıyla tepki gösterdi.

Kürtçe müziğin sevilen seslerine sanatçı Aynur Doğan'ın Kocaeli'nin Derince ilçesinde 20 Mayıs'ta yapacağı konser AKP'li belediye tarafından iptal edilmiş; belediyenin söz konusu kararına tepkiler yükselmişti.

Bu gelişmenin ardından CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da Aynur Doğan'ın seslendirdiği Dar Hejiroke şarkısını Meclis'te söylemişti.

PERVİN BULDAN DA CANLI YAYINDA SÖYLEDİ!

Kayışoğlu'nun protestosu hafızalardaki yerini korurken; aynı şarkıyı bu kez HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seslendirdi.

TELE1'de yayınlanan ve gazeteci Enver Aysever'in sunduğu Ayrıntılar programına konuk olan Buldan, yayında yasağa tepki gösterdi ardından ise Dar Hejiroke şarkısını söyledi.

 

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kocaeli’nde AKP’li Derince Belediyesi, Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan konserinin iptal edildiğini sosyal medya hesabından; "İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir.” paylaşımıyla duyurmuştu.

AKP’li Derince Belediyesi Kürt sanatçı Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan konserini iptal etti.

Aynur Doğan ise yaptığı paylaşımda; “Aşıklar hakikati ispatlayanlardır, biz de bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Gücümüzün yettiği, sevginizin olduğu her yerde paylaşarak birlikte büyüyeceğiz. Bizler ‘kaslarınızı’ geliştireceğiniz kum torbası değil ancak yüreğinizi ve vicdanlarınızı güçlendirmenin fırsatlarıyız” ifadelerini kullanmıştı.

twitter takip