Prof. Dr. Naci Görür: Sosyal konut projesi İstanbul için doğru değil

Prof.+Dr.+Naci+G%C3%B6r%C3%BCr:+Sosyal+konut+projesi+%C4%B0stanbul+i%C3%A7in+do%C4%9Fru+de%C4%9Fil
ABONE OL

Prof. Dr. Naci Görür, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ‘sosyal konut’ projesine ilişkin “Bu proje İstanbul için doğru değil. Ölümcül vakaların yaşanacağını söylemişken buralarda insanlar güvence altına alınmadan neden konut yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salı günü duyurduğu ve TOKİ eliyle yapılacak olan ‘sosyal konut’ projesi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Sosyal konut projesini değerlendiren Bilim Akademisi kurusu üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Dar gelirli insanlar için nereden baksan yararlı bir proje. Ancak bu proje İstanbul için bence doğru değil” yorumunu yaptı. İstanbul’un deprem tehdidi altına girdiğini anlatan Görür, "Ölümcül vakaların yaşanacağını söylemişken buralarda insanlar güvence altına alınmadan neden konut yapıyorsunuz” diye tepki gösterdi.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre, deprem bilimci Görür, şunları söyledi:

“O zamandan beri İstanbul’un depreme hazırlanması gerektiğini söyledik. Konu gerektiği kadar ilgi görmediği halde bir de İstanbul’da sosyal konut yapılacağı söylendi. Depreme dayanıklı olmayan en az 100 bin konut var. Bizler ölümcül vakaların yaşanacağını söylemişken insanlar güvence altına alınmadan neden konut yapıyorsunuz?"

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Su ve Atıksu Komisyonu Başkanı Selahattin Beyaz ise “Konutlaşmanın bir kısmı Kanal İstanbul, güzergâhında olacak. Buralar aynı zamanda İstanbul’un en önemli su havzalarından oluşuyor. Hem Kanal İstanbul, hem de bu konut projesiyle en az 8 milyon kişinin daha geleceğini düşünüyoruz. Su ihtiyacı ve atık su artacak. Bu gidişatla Marmara atık denizine dönüşecek” dedi.

twitter takip