Rabia Naz'ı hastaneye götüren ambulans şoförünün 112'yle yaptığı konuşmanın kaydı ortaya çıktı!

ABONE OL

Şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ı yaralı halde hastaneye götüren ambulans şoförü ile 112 çalışanı arasında geçen telefon kaydı ortaya çıktı. Baba Şaban Vatan'ın Twitter'da yayınladığı konuşmada, ambulans şoförünün 112 Acil Servis görevlisine 'Büyük ihtimalle çocuğa araba vurup kaçmış' dediği duyuluyor.

12 Nisan 2018 günü Giresun'un Eynesil ilçesindeki evinin önünde yaralı halde bulunan ve ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüyle ilgili yeni bir bilgiye ulaşıldı.

O günden bu yana önemli bir hukuk mücadelesi veren Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, olayın gerçekleştiği gün küçük kızı hastaneye götüren ambulansın şoförü Mehmet Yetim ile 112 Acil servis görevlisi arasında geçen telefon görüşmesinin kaydına ulaştı.

Şaban Vatan'ın Twitter'da paylaştığı telefon görüşmesinde ambulans şoförünün 112 Acil Servis hattında çalışan görevliye "Büyük ihtimalle çocuğa araba vurup kaçmış.Çocuğun ayağı şu anda kopuk gibi görünüyor" dediği duyuluyor.

İşte, o görüşme kaydı:

 

 

İFADE DEĞİŞTİRMİŞTİ!

Rabia Naz’ı hastaneye götüren ambulans şoförü Mehmet Yetim, olay günü verdiği ifadesinde, “Çocuğu olay yerinde ilk gördüğüm zaman herhangi bir kan izi yoktu ama çocuğun saçından ayağına kadar her tarafına hızar tozu bulaşmıştı” demişti. Bu ifadeden bir süre sonra baba Şaban Vatan, şoför Yetim ile bir araya geldi. Rabia Naz’ın olay yerine yakın metruk bir binada kızının görüldüğünü hatırlatan Baba Vatan, şoför Yetim’i buraya götürerek yerdeki tozları gösterdi ve benzeyip benzemediğini sordu.

Yetim, bunun üzerine ifadesini değiştirerek, “Çocuğun her tarafı toz içerisindeymiş gibi anlaşılacak sözlerim doğru değildi. Abarttım. Sohbet ağzıyla ifade verdim. Bu şekilde bir ifade verdiğim için pişmanım. Aslında çocuğun saçlarında çok küçük toz parçaları vardı” demişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Eynesil ilçesi Gümüşçay Mahallesi'nde 12 Nisan 2018'de Rabia Naz Vatan, evinin önünde yaralı bulunmuş, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan küçük kız kurtarılamamıştı. Yüksekten düştüğü ya da intihar ettiği öne sürülen Rabia Naz Vatan ile ilgili hastane raporunda ölümün yüksekten düşme olduğu ifade edilse de, baba Şaban Vatan, kızına bir aracın çarparak hastaneye götürmek yerine evinin önüne bıraktığını söylemişti.

Giresun'un Eynesil ilçesinde 2018'de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın yaşamını yitirmesi ile ilgili soruşturmada takipsizlik kararı çıkarılmıştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, "Bu nasıl bir vicdansızlık" diye tepki göstererek yaşananlara tepki göstermiş ve devlet yetkililerine seslenmişti.

Savcılık kararında Rabia Naz'ın ölümünün yüksekten düşme sonucu meydana geldiği, başkası tarafından kasten ya da taksirle öldürülme yönünde herhangi bir delil tespit edilemediği belirtildi.Savcının verdiği kararda şu ifadeler yer aldı:

"Soruşturma dosyası, araştırma sonucunda elde edilen tespitler, tanık beyanları, alınan adli tıp raporları ve diğer deliller birlikte değerlendirildiğinde; Rabia Naz Vatan'ın ölümünün yüksekten düşmesi sonucu meydana geldiği, başkası tarafından kasten ya da taksirle öldürüldüğü yönünde herhangi bir delilin tespit edilmediği, bu nedenle CMK'nın 172/1 maddesi gereğince kovuşturma olanağı bulunmadığından kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.

Rabia Naz'ın ailesi, kızlarının dosyası için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.

twitter takip