Ramazan bayramında kaç gün sokağa çıkma yasağı olacak? 9 gün boyunca evde miyiz?

Ramazan+bayram%C4%B1nda+ka%C3%A7+g%C3%BCn+soka%C4%9Fa+%C3%A7%C4%B1kma+yasa%C4%9F%C4%B1+olacak?+9+g%C3%BCn+boyunca+evde+miyiz?
ABONE OL

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla bayramda kaç gün sokağa çıkma yasağının olacağı sorusu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında bu konudaki duyumlarını aktardı.

Tüm dünya gibi ülkemizi de etkileyen yeni tip koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle bi rçok kısıtlama getirilmiş ve sosyal mesafenin korunması için iş yerleri kapatılmıştı. Mayıs ayında normalleşme sürecinin başlayacağı kesinleşirken yaklaşan Ramazan Bayramı'nda da sokağa çıkma uygulamasının uygulanıp uygulanmayacağı merakla bekleniyor.
 
Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülakdir Selvi bugünkü yazısında bu konudaki duyumlarını aktardı.
 
Mayıs ayı boyunca hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmaya devam edeceğini belirten Selvi, Ramazan Bayramı için kesin kararın ise 18 Mayıs'ta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında alınacağını ifade etti.
 
Kontrollü bir normalleşme sürecine hazırlık yapıldığını belirten Abdülkadir Selvi, 23 Mayıs Cumartesi ve 24 Mayıs Pazar gününe denk gelen arife ve bayramın ilk gününde zaten sokağa çıkma yasağı uygulanacağını da sözlerine ekledi.
 
Bu kısıtlamaya bayramın son iki günün de dahil edilip edilmeyeceği ya da 1 Haziran'a kadar 9 günlük bir sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı konusu merakla beklenirken Selvi, kesin kararın 18 Mayıs'ta belli olacağını ancak ilk duyumlarına göre;  9 günlük bir yasağın düşünülmediğini belirtti.
 
Hatta; koranavirüs verileri iyi gelmeye devam ederse 4 günlük bir kısıtlama bile gündemde olmayacak...
 
Abdülkadir Selvi'nin yazısı şu şekilde:
 
Mayıs ayının normalleşme sürecinin hazırlık aşaması olacağı netleşti. Bayrama kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edecek. Ama asıl bayramdan sonra ne olacak?
 
Ramazan Bayramı 24 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Cumartesi günü arife, pazar günü ise bayram olduğu için zaten sokağa çıkma yasağının kapsamında olacak. Ancak bu süreçte aydınlatılması gereken iki tarih var.
 
Ramazan Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günü de sokağa çıkma yasağı kapsamına alınıp 4 gün olarak uygulanacak mı?
 
Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde, 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 1 Haziran Pazartesi günü bitmek üzere 9 günlük sokağa çıkma yasağı söz konusu mu?
 
Normalleşme takvimi pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Kontrollü bir normalleşme sürecine hazırlık yapılıyor. Ramazan Bayramı’nda da şehirlerarası seyahatler yapılamayacak. Ama bayramda sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağına şimdiden karar verilmeyecek. 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bayramla ilgili süreç netleştirilecek. Piyasalar rahat olsun. İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde. Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir.
twitter takip