Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz Futbol'a geri döndü, Boşnaklar Beyaz TV'ye tepki yağdırdı!

Rasim+Ozan+K%C3%BCtahyal%C4%B1+Beyaz+Futbol%E2%80%99a+geri+d%C3%B6nd%C3%BC,+Bo%C5%9Fnaklar+Beyaz+TV%E2%80%99ye+tepki+ya%C4%9Fd%C4%B1rd%C4%B1%21;
ABONE OL

Boşnak Saksosu' ifadesi nedeniyle uzun bir süredir ekrandan ayrı kalmak zorunda kalan Rasim Ozan Kütahyalı, dün gece Beyaz TV'de Beyaz Futbol programına geri döndü. Boşnaklar ayaklandı. Kanalın önünde protesto gösterisi düzenlendi.

Boşnaklar, Rasim Ozan Kütahyalı’nın (ROK) yeniden Beyaz TV’ye çıkarılmasına tepki gösterdi. ROK'un Beyaz Futbol'a geri öndüğünün duyulması üzerine sosyal medyada “Beyaz TV de bu sabah Boşnaklara Irkçılık Yapan Rasim Ozan Kütahyalı Ekranlardaydı Boşnak camiası olarak hiç bir yerde görmek istemiyoruz #BoşnaklarROKuİstemiyor” mesajı paylaşıldı.

Daha sonra da Kütahyalı’nın tekrar Beyaz TV ekranlarına çıkmasına tepki göstermek için Beyaz TV önünde protesto düzenlendi. Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdoğan Erden, Beyaz TV önünde yaptığı açıklamada Osman Gökçek'in söz vermesine karşın Kütahyalı’yı ekrana çıkarmasını kınadı.

ROK'un FETÖ’cü olduğunu ve kumpaslarındaki rolünü hatırlatan Erden, Cumhurbaşkanı danışmanları Hidayet Türkoğlu ve Sabri Demir'in bu duruma müdahale etmemeleri durumunda istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Rasim Ozan Kütahyalı ne demişti?

Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV’de yayınlanan "Beyaz Futbol" programında “Kusturmalı Boşnak Saksosu” diyerek Boşnaklara ırkçı ve belden aşağı hakarette bulunmuştu. Rasim Ozan Kütahyalı’nın hakareti sonrasında Boşnaklar protesto gösterileri yapmış ve Kütahyalı hakkında suç duyurularında bulunmuştu.

Bunun üzerine hükümete yakın Sabah gazetesi dahi Rasim Ozan Kütahyalı’nın yazılarına son verirken, Beyaz TV de Kütahyalı’yı programdan çıkardı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve hükümet yetkililerinden de Kütahyalı’ya tepkiler gelmişti.

Boşnaklara hakareti nedeniyle, Rasim Ozan Kütahyalı İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmıştı. Mahkeme, Kütahyalı’ya "halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 10 ay hapis cezası vermiş ve iyi hal indirimi de uygulamamıştı.

twitter takip