Reuters'a konuşan üst düzey yetkili: IŞİD olasılığını dışlamıyoruz

Reuters%E2%80%99a+konu%C5%9Fan+%C3%BCst+d%C3%BCzey+yetkili:+I%C5%9E%C4%B0D+olas%C4%B1l%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1+d%C4%B1%C5%9Flam%C4%B1yoruz
ABONE OL

Reuters ajansına Ankara'dan konuşan üst düzey bir yetkili, Beyoğlu'ndaki patlamayı gerçekleştiren zanlının 'PKK ile bağlantılı olduğuna inanıldığını ama IŞİD bağlarını dışlamadıklarını' açıkladı.

Artı Gerçek'in aktardığına göre; İstiklal Caddesi'ndeki patlama hakkında Reuters ajansına Ankara'dan açıklama yapan üst düzey bir yetkili, "saldırganın PKK ile bağlantılı olduğuna inanıldığını ama IŞİD bağlarını dışlamadıklarını" söyledi.

"Saldırganın Türkiye'ye Suriye'den girdiğini düşünüyoruz" diyen yetkili, "Türkiye'nin geçmişte Suriye'deki operasyonları nedeniyle hem Kürt grupları hem IŞİD'i öfkelendirdiği" yorumu yaptı. İsmi açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, "Saldırganın Kürt militanlarla bağlantılı olduğun düşünüldüğünü ama IŞİD'le bağlantılı olma olasılığının dışlanmadığını" belirtti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamadaysa, bu sabah gözaltına alınan zanlı hakkında "Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam ALBASHIR isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir" denildi. 

twitter takip