Reuters'ın 'Bilal Erdoğan' haberi: 93 site erişime engellendi

Reuters%E2%80%99%C4%B1n+%E2%80%99Bilal+Erdo%C4%9Fan%E2%80%99+haberi:+93+site+eri%C5%9Fime+engellendi
ABONE OL

Reuters Haber Ajansı'nın, 'ABD ve İsveç savcılarının Bilal Erdoğan‘ın adının geçtiği yolsuzluk şikayetini incelediği' iddiasını yayınlayan 93 site ve Twitter hesabı için 'erişime engelleme' ve 'silme' kararı verildi.

Reuters'ın, "ABD ve İsveç savcıları Bilal Erdoğan‘ın adının geçtiği yolsuzluk şikayetini inceliyor" iddiasıyla ilgili mahkemeden erişim engeli kararı çıktı.

İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği, "kişilik hakları ihlali" gerekçesiyle 93 site ve Twitter hesabının yayınladığı söz konusu haberi erişime engellenmesine ve silinmelerine hükmetti.

Mahkeme kararında şu ifadeler yer aldı: "Basın özgürlüğü, ilgililerin meslek ahlakına saygı göstermelerini, doğru ve güvenilir bilgi verecek şekilde ve iyi niyetli olarak hareket etmelerini zorunlu kılmaktadır. Kötü niyetli olarak gerçeğin çarpıtılması kabul edilebilir eleştiri sınırlarını aşabilir. Dolayısıyla haber verme görevi zorunlu olarak ödev ve sorumluluklar ile basın kuruluşlarının kendiliğinden uymaları gereken sınırlar içermektedir, buna göre başvuru konusu URL içeriklerinde başvurana yönelik suç isnadına yönelik ifadelerin yer aldığı, somut olgulara dayalı olmayan, sırf başka bir yayında yer almış olmasının söz konusu içerikleri haklı ve meşru göstermeyeceği, kaldı ki; içeriklere kaynak gösterilen yayının gerçeklikten uzak, teyit edilmemiş ve iyi niyetten uzak olduğu, öz ile biçimin uyumsuz olarak sunulduğu, buna göre de gerçeklik, güvenirlik ve iyi niyetten uzak, başvuranın kişilik haklarını ihlal eden içeriklere ilişkin başvuranın talebinin kabulüne dair aşağıdaki şekilde karar vermek gerekmiştir."

twitter takip