RTÜK üyesi harekete geçti! Sevda Noyan için başvuru yapıldı!

RT%C3%BCK+%C3%BCyesi+harekete+ge%C3%A7ti%21;+Sevda+Noyan+i%C3%A7in+ba%C5%9Fvuru+yap%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, daha önce açıkladığını gibi bu sabah Sevda Noyan'ın büyük tepki çeken açıklamaları için RTÜK'e başvuru yaptığını duyurdu.

RTÜK'ün (Radyo Televizyon Üst Kurulu) CHP'li üyesi İlhan Taşcı, yazar Sevda Noyan'ın kamuoyunda infial yaratan ve iki gündür gündemden düşmeyen sözleri ile ilgili harakete geçti.
 
Sevda Noyan'ın Ülke TV'de katıldığı 'Arafta Sorular' programında yaptığı, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var. Benim listem hazır" açıklaması geçen Cuma akşamı sosyal medya gündemine bomba gibi düşmüş ve büyük tepki çekerek eleştirilmişti.
 
Bunun üzerine İlhan Taşcı da, aynı akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla programın RTÜK Üst Kurulu'nun gündemine alınması için dilekçe vereceğini açıklamıştı.
 
Taşcı, bu sabah Twitter hesabından yaptığı açıklama ile de, RTÜK'e başvurusunu yaptığını dile getirdi.
 
"Toplumda infial yaratan, tepeden tırnağa şiddet ve nefret söylemine ekranda yer verilmiş olması görmezden gelinemez" diyen Taşcı, "Aksi halde, RTÜK yasanın kendisine verdiği görevi yapmamış olur. Bunun da hukuki sonuçları olur" ifadelerini kullandı.
 
İlhan Taşçı dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
 
Tüm bu akıl ötesi sözlerin bir televizyon ekranında dile getirildiği gerçeğinden hareketle RTÜK’e de önemli görev düşmektedir. 6112 Sayılı Yasa uyarınca, yayınlarda toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edilmesini veya toplumda nefret duygularının oluşturulmasını önlemek Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Şiddeti özendirici yayınları da denetlemek RTÜK’ün sorumluluğundadır.
 
RTÜK’ün toplumda böylesine infial yaratan, kutuplaştırıcı, tehdit edici, tepeden tırnağa şiddet ve nefret söylemine ekranda yer verilmiş olmasını görmezden, duymazdan gelmesi düşünülemez. Aksi halde, RTÜK’ün Anayasadan aldığı güç ve yasanın kendisine verdiği televizyonları denetleme görevini yerine getirmemiş olur. Bunun da hukuki sonuçları olması kaçınılmazdır..
 
 
twitter takip