RTÜK üyesi İlhan Taşcı: 'O kanalları kapatacaklar'

RT%C3%BCK+%C3%BCyesi+%C4%B0lhan+Ta%C5%9Fc%C4%B1:+%E2%80%99O+kanallar%C4%B1+kapatacaklar%E2%80%99
ABONE OL

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı, muhalif kanallara verilen cezalar ve üst kurulun bu kanallar ile ilgili tutumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayın durdurma cezalarının ardından Halk TV ve Tele1'e verilen 5 günlük ekran karartma cezasıyla birlikte son günlerde yine tepkilerin hedefi olan RTÜK'ün (Radyo Televizyon Üst Kurulu) CHP'li üyelerinden İlhan Taşcı, süreci değerlendiren açıklamalarda bulundu.
 
BirGün'den Hüseyin Şimşek'e konuşan İlhan Taşcı, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Medyada virüs var" sözünün ardından muhalif kanallar için art arda raporlar hazırlandığını ve Saray'da bir ekibin yayınları takip ettiğini söyledi.
 
Üst Kurul'un yayıncı kuruluşlar üzerindeki baskıcı tutumuna giden yolların taşlarının AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte döşenmeye başladığını ve ilk olarak partiye yakın isimlerin üst düzey görevlere getirildiğini ifade eden Taşcı, kurumda sadece Ebubekir Şahin'in isteği doğrultusunda raporlar hazırlandığını ifade etti.
 
İlhan Taşcı, Asıl hedefin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Medyada virüs var" sözlerinde gizli olduğunu belirterek, "Medyada “virüs” olarak gördükleri kanalları “temizleme” görev emri RTÜK’e çıkartıldı. İktidarın görülmesini, duyulmasını istemediği toplumsal olayları ısrarla takip eden, haberleştiren kanalları kapatacaklar" dedi.
 
"Bütün mesele, iktidara yönelik eleştirel yayıncılık yapabilen gazete ve televizyonların haberlerinin toplumdaki etkisi. Kendi kontrollerindeki yüzde 95’lik medyadan bile daha çok ses getiriyor olması" diyen İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Şahin'in pusulasının Saray olduğunu ifade etti ve "Ebubekir Şahin kendi deyimiyle Saray'dan gelecek her talimatı emir telakki eder" ifadelerini kullandı.
 
Taşcı, Ebubekir Şahin'in Cumhurbaşkanı'nın medyayı virüs olarak nitelemesinden hemen sonra art arta talimatlarla hazırlattığı raporlarla belli televizyon kanallarını ağır cezalarla yaptırımlarla kıskaca almaya başladığını belirtti.
 
twitter takip