Rütbeleri sökülen Sabri Uzun'dan açıklama: Biz gücümüzü tenekeden almıyoruz!

R%C3%BCtbeleri+s%C3%B6k%C3%BClen+Sabri+Uzun%E2%80%99dan+a%C3%A7%C4%B1klama:+Biz+g%C3%BCc%C3%BCm%C3%BCz%C3%BC+tenekeden+alm%C4%B1yoruz%21;
ABONE OL

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un, Canan Kaftancıoğlu kararına tepki göstermesinin ardından rütbeleri sökülmüştü. Uzun, kararla ilgili ilk kez konuştu.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili kararını eleştirmiş ve ardından rütbeleri sökülmüştü. Uzun, rütbelerinin sökülmesinin ardından Halk TV’nin YouTube kanalında yayınlanan, gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun sunduğu B Yüzü’ne açıklamalarda bulundu.

Barış Terkoğlu'nun okuduğu Uzun'un açıklaması şöyle:

“İçinde bulunduğum şartlar, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı günün şartlarından kötü değil. O 8 Temmuz 1919 günü üniformayı çıkarttı, gücünü milletinden aldı. Ona mareşal, gazi ünvanını TBMM verdi. Biz gücümüzü, tenekeden, rütbeden değil, halkımızdan alıyoruz.” 

NE OLMUŞTU?

Uzun, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasını onamasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı. Uzun mesajında, “Sayın Kaftancıoğlu, Halide Edip, 23 Mayıs 1919 günü İngiliz işgali altındaki İstanbul Sultanahmet meydanında özgürlük nutku atmıştı. İşgalciler bile ona, senin gibi ceza vermemişlerdi. Türk kadınlarını sizin şahsınızda kutluyorum” ifadelerini kullanmıştı. Karara tepki gösteren Sabri Uzun, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hedef alınmış ve rütbelerinin sökülmesine karar verilmişti. Kararı eleştiren Canan Kaftancıoğlu ise "Herkes şuna emin olsun ki; CHP iktidarında fikrine katılmasak bile, bir kişi bile fikrini açıkladığı için mağdur edilmeyecek" mesajını paylaşmıştı.

 

 
twitter takip