Sadece bir kere değil! TRT Haber'in hatalı görseli yayına 5 kere yansımış!

Sadece+bir+kere+de%C4%9Fil%21;+TRT+Haber%E2%80%99in+hatal%C4%B1+g%C3%B6rseli+yay%C4%B1na+5+kere+yans%C4%B1m%C4%B1%C5%9F%21;
ABONE OL

TRT Haber'in bayramları karıştırarak 19 Mayıs'da Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığı görselin yayına farklı saatlerde 5 kere yansıdığı ortaya çıktı.

TRT Haber'in dünkü haber bülteninde '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı 'Cumhuriyet Bayramı' olarak göstermesiyle ilgili bir detay ortaya çıktı.
 
TRT Haber'de yayınlanan haber bülteninde 19 Mayıs ile ilgili bir haber verilirken, arka fonda yer alan yazıda '19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı' ifadesinin kullanılması gündemde geniş yer bulmuş ve hem espiri konusu olmuş hem de büyük tepki çekmişti.
 
TRT'nin bayramları karışmasının ardından futbolcu Arda Turan da çektiği bir videoda "19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" ifadelerini kullanmasıyla sosyal medyanın gündemine düşmüştü.
 
Turan sonrasında; oruçlu olduğunu ve tam iftar vakti dalgınlıkla bu hatayı yaptığını ifade eden bir açıklama yayınladı.
 
TRT Haber ve Arda Turan'ın ardından Giresun Belediyesi'nin de sosyal medya hesabından 19 Mayıs'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak gösterdiği paylaşım "Ülkede kimse bayramları bilmiyor anlaşılan. Ben de bu vesile ile şimdiden birkaç gün sonra başlayacak olan Kurban Bayramını kutluyorum" gibi yorumlara neden oldu. 
 
Bu gelişmeler dün akşam sosyal medyada sürekli konuşuldu. Bazı vatandaşlar "Kimse mi farkına varmaz bu hatanın. Kaç kişi çalışıyor TRT'de" gibi tepkiler gösterirken bazı vatandaşlar da "Yok ya bugün aslında Kabotaj Bayramı" gibi espirili yorumlarda bulundu.
 
Öte yandan; TRT'nin hatası ile ilgili de bir detay ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir ve bir Twitter kullanıcısının belirttiğine göre; ilgili görsel TRT Haber'de bir kere değil gün içinde birkaç kere kullanıldı.
 
Deniz Demir, "TRT Haber sadece 09.00’da değil, 06.00 ve 07.00’de de “19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı” kj’si var. 3 bülten sonra fark edilmiş hata" detayını paylaştı.
 
Gazeteci Fatih Altaylı da, aynı hatanın iki kere yapıldığını aktaran bir tweet atınca bir takipçisi, hatanın 3 kere yapıldığını ve 5 kez yayına bu hatanın yansıdığını belirtti.
 
TRT Haber'de saat 00:07, 01:13, 06:02, 07:01 ve 09:00'da olmak üzere 19 Mayıs'da Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan görsel yayına yansımış. 
 
twitter takip