Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Koronavirüsün yeni belirtileri neler?

Sa%C4%9Fl%C4%B1k+Bakan%C4%B1+Fahrettin+Koca+a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1%21;+Koronavir%C3%BCs%C3%BCn+yeni+belirtileri+neler?
ABONE OL

Yaz aylarının gelmesiyle tatil yörelerindeki plajlarda ortaya çıkan kalabalık görüntülerle ilgili sık sık açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın ile mücadele konusundaki durumdan memnuniyetsizliğini dile getirdi. Sonbahar ve kış aylarında salgının tekrar artış göstermesinden korkulurken, Bakan Koca Covid-19'un yeni belirtilerinden söz etti.

Son günlerde koronavirüs tedbirlerine uyulmaması nedeniyle yaşanan vaka artışı nedeniyle sık sık uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.
 
Hürriyet Gazetesi'nin baş yazarı Osman Müftüoğlu'na konulan Bakan Koca, virüsün eski gücünü korduğunu ifade etti ve iki yeni belirtiden söz etti.
 
"Hastalığın eskiye oranla daha hafif seyrettiğini veya virüsün gücünün azaldığını gösteren herhangi bir bilimsel veriye ya da klinik gözleme sahip olduğumuzu söylemek güç" diyen Bakan Fahrettin Koca, "Bana göre, virüs hâlâ eski gücünü koruyor. Dolayısıyla onun eskiye oranla daha az etkili olduğunu düşünmek büyük bir hata. İpin ucunu bırakmamalı, korunmada da teşhiste de tedavide de ilk hızımızdan taviz vermemeliyiz" dedi.
 
Fahrettin Koca, iki yeni belirtiden de söz etti. Koronavirüs teşhisi konulan hastalarda son zamanlarda ishal ve kas ağrısı şikayetlerinin de göründüğünü belirten Bakan Koca,  "Bu değişimleri de dikkatle takip ediyoruz. Ayrıca kaybettiğimiz vakalarda esas problemlerden birinin de “pıhtılaşma bozukluğu” olduğu kesinleşti. Şimdi bu konuda da yeni stratejiler hazırladık" dedi.
 
twitter takip