Sağlık Bakanlığı'ndan coronavirüs tedbirleri!

Sa%C4%9Fl%C4%B1k+Bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1%E2%80%99ndan+coronavir%C3%BCs+tedbirleri%21;
ABONE OL

Sağlık Bakanlığı Türkiye'de de görülen coronavirüs için alınabilecek tedbirler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece yarısı 01:00'e doğru yaptığı basın açıklaması ile coronavirüs şüphesi olan bir vatandaşın testlerinin pozitif çıktığını ve Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak binlerce kişinin ölümüne neden olan virüsün ülkemize de sıçradığını açıkladı.
 
Bakan Koca'nın açıklamasından sonra dün geceden bu yana sosyal medyanın en çok konuştuğu konuyle ilgili bir çok uzman ve doktor virüsten korunma tedbirleri hakkında tavsiyelerde bulunuyor.
 
 
Hijyene çok fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, ellerin parmak araları dahil 30 saniye süre ile sık sık yıkanması ve mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak durarak evden çıkılmaması gibi tavsiyelerde bulunuyor.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açıklamasında benzer tavsiyelerde bulunmuş ve virüsün Avrupa'ya gidip gelen bir vatandaş üzerinden yayıldığını belirterek vatandaşları yurtdışına çıkmamaları konusunda uyarmıştı.
 
Virüs tespit edilen hastanın genel durumunun iyi olduğunu ve hasta yakınlarının da şüpheli kabul edildiğini belirten Fahrettin Koca, vakanın görülmesinin salgın anlamına gelmediğini belirterek vatandaşların sakin kalması gerektiğini ve tedbirlerin dikkatlice alınması gerektiğini söylemişti.
 
 
Koca, açıklamasında; "Bir veya birkaç vaka, salgın değildir. Durum sadece virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. İzole edilmiş vakada tek anlam budur. Yapmamız gereken, hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir" demişti.
 
 
Bu anlamda Sağlık Bakanlığı'nin sosyal medya ve internet sitelerinden de virüsle ilgili alınması gereken hijyen tedbirlerine dair bilgiler paylaşılıyor.
 
Bu bilgilere göre; virüs görülen ülkelerden gelen birisinin 14 gün süreyle evden çıkmaması, çıkarsa bile maske kullanması, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmamas tavsiye ediliyor.
Bu kişilerin ayrıca evlerine ziyaretçi kabul etmemesi, ayrı bir odada kalması, odasını sık sık havalandırması, ayrı tuvalet ve banyo kullanması gerektiği vurgulanıyor.
 
 
twitter takip