Sakarya'daki son durum! 4 kişi hayatını kaybetti! 1'si ağır 97 yaralı var!

Sakarya%E2%80%99daki+son+durum%21;+4+ki%C5%9Fi+hayat%C4%B1n%C4%B1+kaybetti%21;+1%E2%80%99si+a%C4%9F%C4%B1r+97+yaral%C4%B1+var%21;
ABONE OL

Sakarya Hendek'deki bir havai fişek fabrikasında yaşanan patlamalarda 4 kişi yaşamını yitirdi. 1'si ağır olmak üzere 97 yaralı tedavi altına alındı. Bölgedeki son durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sakarya'da meydana gelen patlamalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, can kaybının 4'e yükseldiğini ve 97 yaralı olduğunu söyledi.
 
Fahrettin Koca Sakarya'da meydana gelen patlamada olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.
Bakan Koca can kaybının 4'e yükseldiğini ve patlamada 97 kişinin de yaralandığını söyledi. 
Koca'nın açıklamasına göre; yaralılardan birisinin durumu ağır. Durumu ağır olan başka bir vatandaş ise bulunmuyor.
 
Bakan Koca'nın açıklaması şu şekilde:
 
Bugün Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 3 bakan olarak Hendek'te olan bu patlama sebebiyle gelmiş bulunuyoruz. Burada daha önce benzer şekilde bu büyüklükte olmayan 2 patlamanın olduğunu biliyoruz. Şu an hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. Kendilerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. 
 
5 toplam hastanemize 97 yaralımız nakledildi. 97 yaralımızın 16 tanesi taburcu edildi. 1 kişi şu an ağır yaralı olarak tedavisi yapılmakta. 31 yaşında olan bir vatandaşımız. Bunun dışında durumu ciddi olan herhangi bir yaralımız yok. 
 
Olayın ilk anından itibaren 2 ambulans helikopterimiz, 84 ambulansımız, 18 UMKE timimiz ve 112 acil ekibimiz dahil olmak üzere AFAD ekibiyle birlikte olay yerine hızla ulaşıp hizmet etmiş odular. 
 
Ben bütün milletimize bu anlamda başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekip olarak olayın bundan sonraki sürecini de burada tamamen bütün vatandaşlarımızın durumlarını netleştirdikten sonra, o süreye kadar kalacağımızı söylemek istiyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bu tür afet ve felaketleri milletimize Rabbim tekrar yaşatmasın.
 
Bakan Koca; patlamanın bölgede bulunan diğer vatandaşlara etkisi hakkında da şunları söyledi:
 
Havai fişekte karbondioksit, karbonmonoksit, sülfürdioksit gibi gazlar bulunuyor. O nedenle özellikle tansiyon, solunum sıkıntısı ve benzeri riskli hastalar için önemli olabileceğini düşünüyoruz. 
Meteorolojik tahminlere göre özellikle yakın bölgenin ilk 12 saatinin önemli olduğunu, bu anlamda maskeli olunmasını, mümkün mertebe dışarı çıkılmamasını ve kapı ve pencerelerin biraz daha kontrollü açılmasını öneriyoruz.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da şunları söyledi:
 
Hem soğutma çalışmaları hem de enkazdaki diğer çalışmalar devam etmektedir. Bütün ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Onun üzerine söyleyebilecek bir değerlendirme yok. 
 
Bütün ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda sayın Başsavcımızın da kontrolünde ve denetiminde, elbetteki patlamanın nerede meydana geldiği, nasıl meydana geldiğine yönelik çalışmalar da bu soğutma çalışmaları bittikten sonra değerlendirilip kamuoyuyla paylaşılacaktır. Geçmiş olsun.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakarya'daki patlamayla ilgili tüm bakanlıklarımız kurumlarımız yoğun bir çalışma içindedir ve şu anda kontrol altına alınmıştır. Can kaybının daha fazla artmamasını umuyoruz" açıklaması geldi.
 
twitter takip