Sakarya'dan yine acı haber! Bir patlama daha meydana geldi! 2 asker şehit oldu!

Sakarya%E2%80%99dan+yine+ac%C4%B1+haber%21;+Bir+patlama+daha+meydana+geldi%21;+2+asker+%C5%9Fehit+oldu%21;
ABONE OL

Geçen hafta havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 işçinin hayatını kaybettiği Sakarya'da yeni bir patlama oldu. Taşkısığı mevkisinde meydana gelen patlamada 2 asker şehit oldu.

Sakarya'nın Taşkısığı bölgesinde 3 Temmuz'da patlama meydana gelen fabrikanın atık malzemelerini taşıyan kamyon patladı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, iki askerin şehit olduğunu duyurdu. 
 
3 Temmuz günü, Sakarya Hendek'te bir havai fişek patlaması meydana gelmişti. 7 kişi hayatını kaybetmiş, 126 kişi yaralanmıştı.  Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada Sebahattin Tepeçınar, Havva Çelik, Halis Yılmaz, Muhammet Çanakçı, Muhammet Aygün ve Erhan Ateş yaşamını yitirirken, yapılan kimlik tespit çalışmaları sonucu ölen 7. kişinin de Ramazan Kor olduğu belirlenmişti.
 
Olayla ilgili 1 sorumlu müdür, 1 iş güvenliği uzmanı ile 2 ustabaşı tutuklanmış, soruşturmanın devamında fabrika sahiplerinden Yaşar Coşkun için de tutuklama kararı çıkmıştı.
 
Muhtardan açıklama geldi
 
Olay yerinden medyaya açıklama yapan Taşkısığı Mahallesi Muhtarı Muharrem Bektaş, olay öncesinde jandarmanın kontrollü patlama yapılacağını duyurduğunu ve halkı uyardıklarını söyledi.
 
Orman içinde daha önce taş ocağı açılan ancak artık kullanılmayan bölgede kontrollü patlama yapılmak istendiğini ancak olay yerine gittiklerinde malzemeyi taşıyan aracın parçalandığını ve yaralı asker ile siviller gördüklerini belirten Bektaş, çok sayıda ambulansın olay yerine geldiğini anlattı.
 
Belediye Başkanı şehitleri duyurdu
 
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, iki askerin şehit olduğunu duyurdu.
 
Ekrem Yüce, "Başımız sağ olsun. İnşallah bu son olur diye dua ediyoruz. Bunun gayreti içindeyiz. Malum olay yerindeki patlamalar tamamen kontrol altına alındı. Bazı malzemeler imha ettirilmek adına Taşkısığı  mevkine intikal ediliyordu. Hemen bilgileri bana aktardılar. Şu anda maalesef iki şehidimiz oldu, 8 de yaralımız var. Yaralılardan ikisinin durumu ağır" sözlerini kaydetti.
twitter takip