Sansür yasası görüşmeleri sürüyor: 28. madde de kabul edildi!

Sans%C3%BCr+yasas%C4%B1+g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Fmeleri+s%C3%BCr%C3%BCyor:+28.+madde+de+kabul+edildi%21;
ABONE OL

Kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen torba yasa teklifinin ikinci bölüm görüşmeleri Meclis'te devam ediyor. Muhalefet partilerinin itirazlarına rağmen yasa maddeleri teker teker kabul ediliyor...

AKP ve MHP'nin, “Dezenformasyonla mücadele” iddiasıyla Meclis Genel Kurulu'na getirdiği "sansür yasasının" ikinci bölüm görüşmeleri devam ediyor. Kamuoyunda tepkilere neden olan teklifinin ikinci bölümünün görüşüldüğü genel kurulda, muhalefet partileri itirazlarını sürdürüyor.

Basın meslek örgütlerinin birçok ilde eylemlerde yaptığı ve kamuoyunda da tepkilere neden olan teklif içerisindeki en kritik madde 29. madde. Söz konusu maddeyle Türk Ceza Kanunu'na (TCK) "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu eklenecek. Maddeye göre "Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse", 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Yasa teklifinde basın kartı ihlaline ilişkin bir değişiklik yapıldı. AKP’nin verdiği önergenin ardından basın ahlak gerekçesiyle iptal edilen basın kartının 5 yıl geri verilmeyeceği hükmü 1 yıl geri verilmeyeceği olarak değişti.

ŞİMDİYE KADAR 28 MADDE KABUL EDİLDİ

İlk bölümde 14 maddenin kabul edildiği görüşmelerin ikinci bölümünde, 28. madde de kabul edildi.

Kritik madde olan 29. maddenin kabul edilmemesi için muhalefetin ve gazetecilerin iritazları sürüyor.

Ayrıntılar gelecek...

 

ŞİMDİYE KADAR KABUL EDİLEN KANUN MADDELERİ ŞÖYLE:

 

 

 

 

twitter takip