Şarkıcı Gülşen gözaltına alındı!

%C5%9Eark%C4%B1c%C4%B1+G%C3%BCl%C5%9Fen+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nd%C4%B1%21;
ABONE OL

İmam hatip liseleriyle ilgili sözleri üzerine hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen'in gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Gülşen'in sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı TCK 216. Madde kapsamında resen soruşturma başlatıldı.

Savcılıkça dün yapılan açıklamada, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Talimatın ardından Gülşen, Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. Gülşen'in ifadesi alınmak üzere adliyeye götürüldüğü kaydedildi.

MEB'DEN GÜLŞEN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı, şarkıcı Gülşen'in imam hatip liselilerle ilgili söylemlerinden dolayı hukuki süreç başlattı.

MEB'den yapılan açıklamada; "Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır." denildi.

twitter takip